Tornaveu
El projecte ERA, de l’Esbart Rocasagna i el coreògraf Quim Bigas, guanya el Premi Delfí Colomé

Jordi Rossell explica que, fins al nomenament de Carles Janer com a director del cos de dansa (2017), l’Esbart Rocasagna havia apostat per actuacions de dansa tradicional estricta. El president de l’entitat remarca que el Pla d’Impuls a la Dansa d’Arrel va ser una palanca necessària per poder contractar el coreògraf Quim Bigas, i així explorar llenguatges coreogràfics més moderns. Una aposta que l’esbart va començar a explorar a l’espectacle La panxa del bou (2020) i que ara desitja redoblar amb el projecte ERA.

Preguntat pel títol d’aquesta iniciativa, Rossell respon que ERA és una triple referència al temps passat, a una etapa històrica i també a una extensió de terra. Un homenatge a Gelida, a la vinya i a les persones que hi han deixat empremta. Està previst que la producció, ara mateix en fase embrionària, tingui una durada d’uns trenta minuts i hi participin uns vint dansaires. En el dossier promocional, l’esbart avança que “serà una proposta molt ballada i que buscarà una forma de generar relacions que van una mica més enllà del rol de parelles al que les danses d’arrel ens tenen acostumades”.

El projecte prendrà forma en les residències als festivals Sismògraf i Dansàneu. La proposta resultant serà estrenada al Festival Ésdansa 2023, i també serà programada a la Fira Mediterrània 2023 i al Festival Dansa Metropolitana 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa