Tornaveu
El món de la dansa recorda Joan Serra

Però les activitats entorn de la dansa es duran a terme en diverses ciutats de Catalunya entre el 25 d’abril i el 4 de maig. Per no perdre’s cap activitat, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha creat l’Agenda de la Dansa, oberta a iniciatives pròpies i dels equipaments que hi vulguin participar: escoles, teatres, centres de formació, centres cívics, etc.

Així mateix, el dia 29 d’abril es vol convocar una ballada popular, impulsada pels Departaments de Cultura i Ensenyament de la Generalitat, els professionals de la dansa i els Ajuntaments, per tal d’aconseguir una participació ciutadana nombrosa, des dels més grans als més petits, a les places i espais públics dels municipis catalans, amb una coreografia que sorgirà de la convocatòria-concurs convocada per l’APdC. En tots els actes es podrà llegir un manifest, que recull algunes reflexions de Joan Serra, i que ha escrit la seva germana Maria Josep.

Heus aquí algunes d’aquestes reflexions: “Per al Joan la dansa és un art que comença en el gest més senzill i que es troba en la quotidianitat de cada persona; al carrer, a l’escola, a la feina, a la cuina… El seu instrument és el cos, amb el seu gest i el seu moviment, les seves qualitats i el seu caràcter”. “La dansa és un llenguatge més a l’escola; és una tècnica; és un reforç per a l’educació física i musical. La dansa és una activitat de dinamització i intercanvi; un element d’integració de la població desfavorida i marginal”. “Per al Joan Serra, ballarí i coreògraf, quan es balla, la dansa expressa tot allò que el cor i la ment necessiten exterioritzar. I quan surt al carrer i adquireix l’adjectiu de tradicional, ballar dóna sentit de pertinença i es converteix en un llenguatge viu i arrelat a l’actualitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa