Tornaveu
El Festival Ésdansa es prepara per a una edició amb Manuel Cubeles al centre

Tal com explica l’organització, aquesta edició posa el focus l’itinerari Manuel Cubeles, amb motiu de l’Any Manuel Cubeles organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que acull tot un seguit de propostes d’exhibició, formació i divulgació entorn la figura de l’etno-coreògraf. És en aquest context que quatre esbarts de Catalunya oferiran una proposta artística de dansa d’arrel tradicional catalana basada en coreografies i arranjaments coreogràfics de Manuel Cubeles i Solé: Hi havia una vegada (érase una vez…) de l’Esbart Marboleny de Les Preses; La difícil senzillesa, de l’Esbart Marboleny de Les Preses; Vincles, de l’Esbart Manresà de Manresa, CBLS. Passió, música i país, a càrrec de l’Esbart Sant Martí de Barcelona, i Rubí balla Cubeles, interpretada per l’Esbart Dansaire de Rubí.

A més, Ésdansa manté l’itinerari de dansa i paisatge. L’entorn del municipi ofereix uns escenaris naturals per als espectacles que fa que es converteixin en experiències idíl·liques per al públic. Un exemple clar n’és la Festa al Parc, una proposta ja instaurada al festival però que cada any

presenta innovacions. Ésdansa aposta per mantenir una relació més amable amb l’entorn i que generi menys impacte i és per això que enguany sostenibilitat i tecnologia seran molt presents en aquesta producció conjunta del festival i Marboleny.

I torna el Campus Ésdansa’T impulsant la formació en viu, posant en relleu la importància de la transmissió de la cultura popular entre persones seguint el lema que acompanya el Campus Ésdansa’T des dels seus inicis: ballar i fer ballar. El Campus de la dansa d’arrel tradicional, es convertirà de nou en el màxim referent formatiu. Aquest 2021 el Campus Ésdansa’T se celebrarà del dimecres 25 al divendres 27 d’agost i oferirà un ampli ventall de tallers des de l’aprenentatge de coreografies de danses purament tradicionals, tan de Catalunya com d’altres territoris internacionals, fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa