Tornaveu
Dansa, música i patrimoni, el còctel del Dansàneu 2018

Tot a punt per a la 27a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, que se celebrarà entre el 30 de juny i el 8 de juliol amb diverses propostes que inundaran les Valls d’Àneu de dansa i música de qualitat vista des del territori, “amb rigor artístic i amb sostenibilitat”, anuncia l’organització. Els municipis aneuencs d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i La Guingueta d’Àneu seran els escenaris d’una “proposta artística de marcat to contemporani que busca realçar l’excel·lent patrimoni de les Valls, tant artístic com arquitectònic i natural. És per aquesta raó que el Dansàneu incorpora en aquesta edició dos nous espais, els safareigs de Sorpe, on tindrà lloc la segona edició del Tastàneu, i l’església de Sant Pere del Burgal, a Escaló.

Els responsables del Festival destaquen la seva voluntat d’anar “més enllà del fet purament artístic per convertir-nos en una proposta amb valor afegit que permet desestacionalitzar el turisme a les Valls d’Àneu, així com un reclam per a la descoberta d’espais patrimonials d’altíssim valor com són les esglésies d’Àneu, que s’obriran al públic especialment per acollir les danses i les músiques programades enguany”. En aquest sentit, un dels objectius del Dansàneu és “ser viscut en família”, complementant d’aquesta manera l’oferta de la que ja és la primera destinació de turisme familiar d’interior a Catalunya. D’aquí que bona part dels espectacles estiguin programats en horari de tarda o vespre, amb l’objectiu de coordinar-se correctament amb l’oferta turística de la zona.

I quina és l’oferta d’aquest festival ja tan arrelat al territori? És, segons relata l’organització, una continuació de la celebració de les falles pirinenques, tot i que coincidirà de manera volguda amb les baixades de València d’Àneu (de fet, serà el tret de sortida del Dansàneu, el 30 de juny, amb l’actuació de Roser Gabriel) i d’Alós (a manera de cloenda, el dissabte 7 de juliol), que tenen lloc el primer cap de setmana de juliol i on el Festival col·labora per tal d’ampliar l’oferta cultural del cap de setmana. I tot plegat, amb entrada a preus populars per a la majoria d’espectacles programats, premiant de manera clara la venda anticipada per fomentar l’assistència dels col·lectius de proximitat. Què podrem veure? Diversos plats forts: La companyia de dansa liderada per María Muñoz i Pep Ramis, Mal Pelo -Premi Ciutat de Barcelona i Premi Nacional de Cultura-; els ballarins i coreògrafs Quim Bigas i Raquel Gualtero, amb NUÀ (una producció d’encàrrec del Dansàneu, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma de Mallorca i L’Illenc), la companyia mallorquina UNAiUNA amb la seva proposta Galejar i la producció pròpia GALEUSCAT, que uneix les veus femenines del conjunt IALMA amb l’acordionista Iñaki Plaza i els catalans Manu Sabaté i Ciscu Cardona, són alguns dels noms propis de l’edició número 27 del Dansàneu.

Els interessats a assistir a l’àrea de formació del Festival sí que s’hauran d’inscriure al web del festival, amb un preu de 5 euros per sessió. El Dansàneu és un projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu amb el suport de la Generalitat de Catalunya, els Municipis Aneuencs i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i té diversos patrocinadors.

Trobareu tot el programa, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa