Tornaveu
Cesc Gelabert i Marcel Casellas, uns col·laboradors de luxe

Els balladors d’esbarts caldrà que es reservin dues dates a les seves agendes dins del programa de tallers i activitats de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 6 al 9 d’octubre. Organitzada per l’Agrupament d’Esbarts dansaires, el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert oferirà una conferència, gratuïta i oberta a tothom, el 9 d’octubre al matí.

La xerrada de qui es considera l’introductor de la dansa contemporània a l’Estat servirà per apadrinar i inaugurar el curs que l’Agrupament oferirà als seus associats a partir del 29 d’octubre, segons el compromís adquirit a l’assemblea de la federació de potenciar els aspectes formatius. Gelabert oferirà un repàs de la seva trajectòria, que l’ha portat arreu del món amb les obres de la companyia Gelabert-Azzopardi Companyia de Dansa, formada juntament amb Lydia Azzopardi. A la conferència parlarà de les vivències que acompanyen la carrera d’un ballador.

Si bé properament es concretarà el lloc exacte dins de la Fira Mediterrània i l’horari, els interessats en assistir a aquesta conferència, oberta a tothom, poden inscriure’s al correu [email protected] indicant les vostres dades.

Col·laboració amb Marcel Casellas

Un dia abans, el 8 d’octubre, i també dins de la Fira Mediterrània es concretarà la col·laboració amb Marcel Casellas, contrabaixista, compositor i pedagog de la música tradicional, que conjuntament amb la Cobla dels Sons Essencials el matí del dissabte oferiran un taller per “veure, jugar, practicar i improvisar balls”, tal com indiquen des de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires. Al vespre la Cobla de Sons Essencials oferirà el concert Nit de ball folk/Nit esporògena, en el qual hi s’interpretaran un seguit de peces ballables: ball pla, contrapàs, jota, rumba… “Seria fantàstic que mentre ells toquen, un munt de gent balles aquestes peces”, exposen els organitzadors de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Amb l’objectiu de la federació dels esbarts de popularitzar la dansa tradicional i popular catalana s’ha acordat una col·laboració amb Casellas i la Cobla dels Sons Essencials que al llarg dels propers mesos donarà nous fruits que de ben segur arribaran a esbarts i al gran públic. “Ens agrada omplir les places i els teatres de públic veient les nostres danses. Però també té sentit popularitzar les danses fent que el públic les balli. Ens agrada omplir les places o els teatres de gent ballant danses populars” afirmen des de l’Agrupament.

De moment, el taller amb Marcel Casellas i la Cobla dels Sons Essencials per al matí del dissabte 8 d’octubre i la conferència de Cesc Gelabert a l’endemà són una bona mostra del nou impuls donat per l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa