Tornaveu
El Dansàneu, pulmó cultural de les Valls d’Àneu

Coincidint amb la celebració del 40 aniversari del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, arriba la 32a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, que se celebrarà entre el 21 i el 30 de juliol a les Valls d’Àneu amb una programació farcida d’activitats que fusionen el patrimoni cultural, natural, literari i gastronòmic. Tot plegat, amb l’objectiu fundacional de garantir el dret universal d’accés a la cultura per a la població aneuenca, i alhora esdevenir un facilitador del debat intergeneracional imprescindible per a la vertebració del territori.

Convertit ja en el pulmó cultural de les Valls d’Àneu, el festival oferirà una programació que inclou un total de 32 propostes -entre dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual-, 17 de les quals són gratuïtes. Abans, però, ja hi haurà un tastet de Dansàneu amb un programa d’activitats prèvies que tindran lloc pels volts de Sant Joan i que, sota el títol Àneu en moviment, es presenta “com a un seguit de presentacions prèvies del Festival al territori”, segons l’organització.

Una edició del Dansàneu DANSÀNEU

Programació extensa

Divendres 21 de juliol a les 19 h s’inaugura el Festival a l’església de Sant Joan a Isil (Alt Àneu) amb la proposta expositiva Formes d’oli i aigua de l’artista Oriol Vilapuig. Produïda pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), planteja des del present noves formes d’interrogació del passat que sorgeixen al voltant dels relleus esculpits a diverses piques de pedra datades entre els segles XI i XII.

El dimecres 26 de juliol a l’església de Santa Maria d’Àneu a Escalarre (la Guingueta d’Àneu), a les 22.30 h, l’artista multidisciplinar Maria Coma presenta l’espectacle Vocal Roots, una peça d’arts escèniques on veu i cos actuen com a instruments i que explora un tema universal des de l’autobiografia: la (re)cerca de les arrels, l’origen i la pertinença. Una provocació a l’escolta de la natura humana en la intersecció entre música, performance i art sonor.

A partir de dijous 27 de juliol a les 19 h, els projectes en residència prenen el protagonisme amb la peça coreogràfica resultant del treball fet per la companyia de Miquel Barcelona a Rojos fins als projectes d’Aimar Pérez GalíVíctor PérezAdrián Vega i Marina Pravkina o la producció Condens de Magí Serra, sense oblidar la nit en record al ballarí i coreògraf Joan Serra que tindrà lloc a Santa Maria d’Àneu el mateix dijous 27, a partir de les 22.30h.

Divendres 28 de juliol a les 21 h amb una acció destinada a fer valdre el patrimoni industrial d’Àneu. Serà a la Central Hidroelèctrica d’Esterri d’Àneu, on es podrà gaudir d’un solo de dansa a càrrec del ballarí Pere Seda -a partir del tradicional Hereu Riera- i del Tastàneu, un tast de producte pallarès -formatges, vins i dolços de productors del territori. En acabar el tast, es podrà veure un mapping especial amb motiu del 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, projectat al passeig Vorariu i ideat pel ballarí Toni Mira. El programa de divendres també compta amb un nom destacadíssim de la música catalana de les darreres dècades: a les 19 h i novament a l’església de Santa Maria d’Àneu (Escalarre), Toti Soler presentarà a quartet el seu darrer treball discogràfic, Fill de la fortuna.

El dissabte 29 de juliol a les 22.30 h al recinte firal d’Esterri d’Àneu arribarà un dels plats forts de l’edició d’enguany: la cantant Queralt Lahoz presentarà el seu àlbum Pureza, i ho farà valent-se d’un directe potentíssim que incorpora dansa flamenca, hip-hop i un claríssim missatge reinvindicatiu.

Les entrades per als espectacles tenen preus que van dels 12 als 25 euros, amb descomptes de més del 30% per a la compra anticipada (i del 50% per als socis i sòcies del Consell Cultural de les Valls d’Àneu).

Més notícies
El festival Dansàneu destaca per vincular dansa, territori, tradició i contemporaneïtat
El Festival Dansàneu, Premi Nacional de Cultura 2021
Notícia: El Festival Dansàneu, Premi Nacional de Cultura 2021
Comparteix
El CoNCA també ha reconegut la trajectòria de Maria Carme Dalmau, Narcís Comadira, Maria Contreras Coll i Mónica Rikić

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa