Tornaveu
Tot a punt per al 2n Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya
8 colles de diables d’arreu de Catalunya competiran dissabte 4 de maig a Riudoms (Baix Camp) per demostrar la seva creativitat i habilitat amb el foc, les carretilles, els petards i la pólvora. La segona edició del Concurs Nacional d’Enceses pretén ser un aparador de la qualitat i creativitat d’enceses del país.

La tranquil·la plaça de l’Església de Riudoms es transformarà, dissabte al vespre, en un escenari del mateix avern. I és que aquest espai acollirà el Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya, una trobada organitzada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC) per tal de valorar la tradició dels diables i fer més visible la tècnica i la feina que hi ha al darrere de cada actuació.

La competició tindrà dues rondes. Una primera anomenada encesa d’igualtat, on totes les colles hauran de fer una actuació improvisada amb el material pirotècnic que els cedirà l’organització. A continuació, es farà la ronda d’enceses lliures, en què les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per dur a terme l’actuació.

En aquesta edició, hi participaran 8 colles provinents d’arreu del territori: Diables de Manresa-Xàldiga, Diables de les Borges Blanques-Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus i Ball de Diables de Ribes-Colla Jove. Els Diables de Riudoms, com a colla amfitriona, no hi competirà però farà una encesa de lluïment.

A banda del concurs, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Riudoms i el CERAP – Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, han organitzat una sèrie d’activitats paral·leles: durant tot el dia hi haurà una exposició de les colles participants, al migdia un vermut electrònic i en finalitzar el concurs un concert amb el grup Albercocks.

En aquest enllaç podeu veure el vídeo del concurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa