Tornaveu
Sortejats els finalistes del Concurs Nacional d’Enceses

Alea iacta est. L’atzar ja ha decidit les colles que participaran en el 1r Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya, organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya el 10 de març a Picamoixons (Alt Camp). Durant l’Assemblea General Ordinària de l’entitat celebrada el 14 de gener a Sant Sadurní d’Anoia es va procedir al sorteig de les dues colles que representaran cada vegueria.

La sort ha recaigut en la La Vella de Gràcia, i els Mansuets de Foc de Vilassar de Mar (vegueria de Barcelona); el Grup de Diables BAT i els Diables de l’Alt Urgell (Lleida i Alt Pirineu); els Bruixots d’Alcover i la Colla de Diables de Riudoms (Camp de Tarragona); els Diables Sexes Foc i l’Espetegafoc (Penedès); els Diables de la Sa Forcanera de Blanes (Girona i Catalunya Nord); i la Colla de Diables i tambors lo minotaure d’Amposta i la Colla de Diables i tambors lo Golafre (Terres de l’Ebre).

D’entre elles en sorgirà la colla guanyadora del concurs, després que el jurat hagi valorat quina atresora més mèrits en la doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altre de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

El cartell promocional del concurs, obra de la vallenca Gisela Martí i Suñé, visualitza els elements més identificatius de les enceses: la massa on es porten les carretilles, i les clàssiques banyes del vestuari dels diables. La proposta de Martí ha estat la guanyadora de la convocatòria oberta per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

El Concurs Nacional d’Enceses compta amb la col·laboració de les principals pirotècnies catalanes i l’asseguradora Arç Cooperativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa