Tornaveu
Segueix obert fins al 6 de febrer el període d’inscripcions per al 2n Concurs Nacional d’Enceses
El 2n Concurs Nacional d’Enceses, organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, encara els propers dies la recta final del període d’inscripció, que es tanca el 6 de febrer a les 14 hores. La iniciativa, que enguany se celebrarà a Riudoms (Baix Camp), pretén fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país.

El comissari del concurs, Marc Gascón, ha assegurat que les inscripcions va a bon ritme i s’espera que la darrera setmana s’intensifiqui. El dia 8 de febrer es farà pública a la pàgina web de la FDDC una llista que inclourà totes les colles que s’hagin inscrit adequadament al concurs.

La festa seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual les colles podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altre de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició. Abans, les colles participants seran escollides per sorteig, dues en representació de cada vegueria.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons, a l’Alt Camp, va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi, mentre que la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa