Tornaveu
Riudoms acollirà el 2n Concurs Nacional d’Enceses
Enguany els amants dels focs, petards, enceses i carretilles tornaran a citar-se en el 2n Concurs Nacional d’Enceses, organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. La iniciativa pretén fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país.

La festa es farà abans de l’estiu a Riudoms, al Baix Camp, i seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual les colles podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altre de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició. Abans, les colles participants seran escollides per sorteig, dues en representació de cada vegueria.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons, a l’Alt Camp, va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi, mentre que la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa