Tornaveu
Onze colles competiran en el 1è Concurs Nacional d’Enceses

Festa major pels amants dels petards, les enceses i les carretilles. Dissabte 10 de març, Picamoixons acollirà el 1è Concurs Nacional d’Enceses. Creant aquesta nova iniciativa, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya desitja prestigiar la qualitat artística de les colles, posant èmfasi en la dedicació necessària per a la confecció de correfocs el més lluïts i espectaculars possibles.

La comissió organitzadora del concurs ha concebut una dobla ronda de competició. La pólvora començarà a espetegar a les 19:10h. És l’hora prevista perquè comenci la ronda d’enceses lliures, durant la qual els diables podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per realitzar l’actuació. No tindran les mateixes facilitats, en canvi, en l’anomenada ronda “d’enceses d’igualtat” (20:00h), que hauran d’afrontar de manera improvisada, disposant únicament del material que l’organització els hi lliurarà sense antelació. Totes les rondes, que per motius d’agilitat no podran superar els 5 minuts, seran presentades pels periodistes i conductors del programa Mans de Catalunya Ràdio Esther Plana i Quim Rutllant.

Les colles que opten a erigir-se com a guanyadors del 1è Concurs Nacional d’Enceses són La Vella de Gràcia, els Bruixots d’Alcover, el Grup de diables BAT, Espetegafoc (Sitges), Diables Sexes foc (Sant Cugat Sesgarrigues), la Colla de Diables i tambors lo Minotaure (Amposta), la Colla de Diables i tambors lo Golafre (Tortosa), la Colla de diables de Riudoms, els Diables de Sa Forcanera (Blanes), els Mansuets de Foc (Vilassar de Mar) i els Diables de l’Alt Urgell.

Acabada la competició, està prevista una encesa conjunta de germanor (21:15h) per part de totes les colles participants. Serà el compàs d’espera abans que es procedeixi als parlaments de les autoritats i a l’acte de lliurament dels tres premis, que seran recompensats amb 1.000€, 500€ i 300€ respectivament.

La festa demoníaca no acabarà amb el terrabastall de petards, sinó al so de la música de Fenya Rai, Viverrida i el DJ Plan B, que actuaran al Local Social de Picamoixons a partir de les 23:30h.

El Concurs Nacional d’Enceses serà possible gràcies a la col·laboració de Pirotècnia Catalana, Focs Artificials Estalella, Pirotècnia Igual, Pirotècnia, i l’asseguradora Arç Cooperativa. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa