Tornaveu
Neix el Concurs d’Enceses de Catalunya

La creació del Concurs d’Enceses de Catalunya, convocat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), promet convertir-se en un esdeveniment de referència pels amants dels petards i les carretilles. Dissabte 10 de març, Picamoixons albergarà la primera edició del certamen, que desitja demostrar el potencial de les colles disseminades arreu del país.

Totes les colles que vulguin optar a participar-hi han d’enviar la fitxa d’inscripció al correu [email protected] abans del 13 de desembre. Entre els requisits contemplats en les bases del concurs, s’exigeix presentar la documentació actualitzada de l’assegurança de la colla, així com l’acreditació que els participants han estat formats en els cursos RCCRE i CRE.

Per tal de garantir una representació equitativa de totes les àrees geogràfiques, s’escolliran aleatòriament dues colles de cada vegueria (Lleida, Terres de l’Ebre, Comarques de Tarragona, el Penedès, Barcelona, Girona, Catalunya Central, i Alt Pirineu-Aran). Els grups que finalment competeixin en el concurs hauran de demostrar el seu talent en dues enceses. Mentre que en la primera podran disposar de tot el material que considerin oportú, en la segona hauran d’improvisar un espectacle de foc amb aquell que l’organització els hi lliuri sense antelació.

Els cinc membres del jurat –integrat per representants de la FDCC, l’Ajuntament de Picamoixons, la Generalitat de Catalunya i dos experts de l’àmbit de cultura popular—premiaran les tres millors colles amb 1.000€, 500€ i 300€ respectivament.

Concurs de cartells

Quin serà el cartell del Concurs d’Enceses de Catalunya també es dirimirà gràcies a un concurs. Fins a l’11 de desembre, es poden presentar les propostes a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons (C./ Sant Isidre, S/N). CP 43491). Les bases del concurs, adreçat exclusivament a les entitats federades a la FDCC, permeten utilitzar qualsevol tècnica artística. La candidatura guanyadora, que es donarà a conèixer el 14 de gener a l’Assemblea de la Federació de Diables celebrada a Sant Sadurní d’Anoia, serà recompensada amb 250€.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Assensi Mendez a novembre 17, 2017 | 21:36
    Assensi Mendez novembre 17, 2017 | 21:36
    D'entrada em sembla una idea genial, com el Festival d'Enceses de Artesa de Lleida tot i que allà competeixen besties de Foc però es que,any rera any fan una trobada visualmente espectacular i amb una organització que millora al pas de les edicions. Només afegiria una opinió molt personal i es que es tracta de aplegar gent de tot Catalunya, de totes les vegueries, però es al Gran Penedès, Camp de Tarragona i fins i tot Terres d'Ebre on més presencia de colles punteres i nombroses hi ha, per tant crec que en aquests casos no estaria malament atorgar més presencia d'aquestes colles al concurs d'enceses sense menystenir el format original. Salut i Foc A.
  2. Icona del comentari de: Salvador Palomar a novembre 19, 2017 | 15:43
    Salvador Palomar novembre 19, 2017 | 15:43
    Hem de fer concursos de tot? La cultura popular ha de ser competitiva en tots els àmbits?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa