Tornaveu
La Mostra de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya 2022, en imatges

Foc, versots i tabals omplien el juny de 2022 els carrers del centre d’Igualada en el marc de la Mostra de Balls i Diables Tradicionals, ja amb la normalitat postpandèmia i amb el teló de fons de ser la Capital de la Cultura Catalana 202. Dotze Balls centenaris del Gran Penedès i el Camp de Tarragona, mig miler de diables, actuaven en cinc barris diferents, exhibint figures com el Llucifer i la Diablessa o l’abanderat. S’hi van veure el Ball de Sant Miquel i els Diables de la Llacuna, els balls de Vilafranca del Penedès, el de Vilanova i la Geltrú, el de Sitges “Colla Vella”, el de Sant Quintí de Mediona i el de l’Arboç; el de la Riera de Gaià, el de Torredembarra, el del Vendrell, el de Tarragona i el de Reus. Una gran fotografia de cultura popular polièdrica, cadascun amb les seves particularitats.

Una imatge de l’exposició fotogràfica del Ball de Diables de 2022 a Igualada

Exposició de fotos a FineArt

Aquell dia va quedar immortalitzat en una gran quantitat de fotografies, que ara podran veure’s en una exposició fins el 19 de març a l’Adoberia Bella d’Igualada. L’exposició forma part del programa de FineArt Igualada, un esdeveniment de fotografia que compta amb les obres de fotògrafs d’arreu del món. Les exposicions es reparteixen per diverses sales de mostres fotogràfiques efímeres, i una d’elles és la de la Diada dels Diables 2022.

Concurs fotogràfic de la Diada

Justament, es podrà veure una selecció d’imatges que van participar al concurs de Fotografia, així com totes les premiades, que va recollir fins a 145 obres presentades per part de 24 autors. El jurat va atorgar el Premi a millor autor del concurs a Maria Victoria Planas per tota la col·lecció de fotos presentada. El Premi a la millor fotografia de foc va ser per a Neus Aguilera, de La Pobla de Claramunt, el Premi a la millor fotografia de personatges va ser per Andreu Noguero, de Sitges, amb una foto de Llucifer, i també s’ha concedit el Premi especial “Ball de Sant Miquel” a Andreu Noguero, de Sitges. Aquesta foto va ser decidida per un jurat format per membres del ball igualadí.

Fotografia de Maria Victoria Planas, premiada al concurs i que es veurà a l’exposició MARIA VICTORIA PLANAS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa