Tornaveu
Més espectacle i més participants al 3er Concurs Nacional d’Enceses de Sant Pere de Ribes
La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC) ha donat a conèixer els participants a la tercera edició del Concurs d’Enceses de Catalunya. Enguany el concurs oferirà més espectacle, més varietat i més emoció, ja que participaran 14 colles, 6 més que l’edició anterior. El Ball de Diables de Ribes Colla Jove, la colla amfitriona i guanyadora de l’edició anterior, serà l’encarregada de fer la primera encesa de lluïment.

Sant Pere de Ribes, al Garraf, acollirà dissabte 9 de maig el 3er Concurs Nacional d’Enceses, la gran festa de la pirotècnia i del foc de Catalunya. Organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la FDDC, aquesta serà l’edició més participativa. Hi competiran 14 colles provinents d’arreu del territori: Diables Borjuts de les Borges Blanques, Ball de Diables de Cervera Carranquers, Ball De Diables de Caldes de Montbui, Ball de diables de Sabadell, Diables de Cubelles – Dansa Infernal, Diables Aristois de Sant Martí Sarroca, Ball de Diables dels Pallaresos, Colla de Dimonis de Montblanc, Ball de diables de Sitges, Colla Jove Colla de Diables del Catllar, Colla de Diables de Riudoms, Ball de Diables de Valls, Dimonis d’Olivella i la Diabòlica de Gràcia.

A més, també hi haurà tres colles suplents: Colla de Diables La Vella de Gràcia, Colla Espetegafoc de Sitges i Grup de Diables de L’Espluga de Francolí.

Les colles participants, escollides per sorteig entre 20 candidatures presentades, hauran de competir en un concurs que busca mostrar la riquesa de la pirotècnia, fomentar l’espectacle i la creativitat i a la vegada assegurar la igualtat de les colles. Per això, hi haurà una primera encesa en què les colles només podran usar el material facilitat el mateix dia per l’organització mitjançant un sorteig de lots sorpresa de pirotècnia, i una segona encesa lliure, que les colles portaran preparades de casa. El Ball de Diables de Ribes – Colla Jove serà la colla amfitriona i farà la primera encesa de lluïment.

El Ball de Diables de Ribes Colla Jove

La vigent guanyadora del Concurs d’Enceses de Catalunya va néixer l’any 2002, a partir dels Diables Mitjans de Ribes i dels Diables Petits de Ribes. L’agrupació està activa durant pràcticament tot l’any, participant en les festes majors de Sant Pau i de Sant Pere, coorganitzant el Correfoc de Ribes i el seu concert Trakasound, la Xerrada Diabòlica i la Timbalada de Ribes. El Ball de Diables de Ribes Colla Jove acaba de recuperar per les festes de Sant Pau la tradició fins ara perduda de visitar les masies del municipi, un acte documentat de principis del segle XX, i que ara torna amb la intenció de tenir continuïtat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa