Tornaveu
Més de 1.000 diables es reuniran a Cervera en la Trobada Nacional de Balls de Diables

És una de les manifestacions de cultura popular més antigues que estan documentades, i el dissabte 8 de juny la podrem viure en la màxima esplendor. Ens referim als balls de diables, documentats al Principat des de principis del segle XV. En el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2019 que ostenta Cervera, el 8 de juny es podrà comprovar la vigència que tenen aquestes representacions a casa nostra. Organitzada per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura, la Trobada Nacional de Balls de Diables, reunirà més de mil diables a la capital segarrenca.

Les noves generacions són el futur de qualsevol expressió folklòrica. Conscient d’aquesta realitat, la Trobada Nacional donarà un gran protagonisme als diables més menuts. Així, el programa començarà amb una cercavila de foc (18:15h) i una Mostra de Balls Parlats infantils (19:00h), que tindran lloc al casc antic i a la Plaça de la Universitat respectivament.

Seran els preludis de la gran actuació de la jornada, una cercavila de foc que comptarà amb el concurs de vint colles dels següents municipis: Vilanova i la Geltrú, Igualada, Santa Coloma de Queralt, Alforja, Valls, el Vendrell, Vila-seca, Sant Quintí de Mediona, Torredembarra, Esplugues de Llobregat, Tarragona, Sitges, Reus, Sant Pere de Ribes, L’Arboç, La Llacuna, Vilafranca del Penedès, La Ràpita del Penedès, Riera de Gaià.

La participació de totes elles convertirà la Trobada cerverina, que coincideix amb el 25è aniversari del Ball de Diables de Cervera, els Carranquers, en la més important que s’haurà celebrat en els terres de Ponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa