Tornaveu
Les proves del III Concurs Nacional de Tabals Tradicionals

En la fase eliminatòria, els grups participaran en una cercavila conjunta per alguns dels carrers cèntrics de Sabadell (16.15 h). El recorregut transcorrerà des de la plaça del Gas a la plaça del Mercat, on cada colla haurà d’oferir un repertori de tres minuts. En el mateix escenari es realitzarà la segona prova classificatòria, en aquest cas estàtica (17.30 H). Els tabalers hauran d’imitar un toc interpretat pel Ball de Diables de Sabadell, i a continuació executar-ne una variació atractiva i coherent. Segons estableixen les bases, el jurat valorarà aspectes com la sincronia, la tècnica, la qualitat musical, el desplaçament en formació i l’originalitat de la proposta improvisada.

Les tres colles classificades per a la fase final competiran a partir de les 18.45 h. El Ball de Diables de Sabadell durà a terme un lluïment sense acompanyament musical. Cada formació tindrà vint minuts una proposta tabalera original i respectuosa amb la tradició. Per dirimir l’ordre dels premiats, es valorarà l’adequació i execució de la música i l’ús funcional i estètic de l’espai. El primer, segon i tercer premi seran recompensats amb 450 €, 350 € i 250 € respectivament, i un guardó de la FDDC. Les bases del concurs també contemplen premis individuals.

Activitats prèvies

En horari matutí, l’organització del Concurs Nacional de Tabals Tradicionals ha programat un taller pràctic d’anatomia i mecànica del tabal tradicional, a càrrec de German Cabrera (10.00 h) i una formació avançada de tècnica interpretava, impartida per Gerard Pouget (11.30 h). Els dos cursos tindran lloc a la plaça del Gas, que també acollirà el dinar de germanor entre tots els participants del concurs (14.00 h). Just abans de donar-ne el tret de sortida, el Ball de Diables de Sabadell oferirà una timbalada entre la plaça del Mercat i la mateixa plaça del Gas (16.00 h).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa