Tornaveu
Ja es coneixen les colles participants al 2n Concurs Nacional d’Enceses a Riudoms
La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ha donat a conèixer els participants a la segona edició del Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà el 4 de maig a la localitat de Riudoms, al Baix Camp. Les colles, provinents d’arreu del territori, competiran en dues rondes per mostrar les enceses més espectaculars.

A la jornada festiva participaran un total de vuit colles: Diables de Manresa-Xàldiga, Diables de les Borges Blanques-Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus i Ball de Diables de Ribes-Colla Jove.

Les colles participants han estat escollides a través d’un sorteig celebrat el passat 10 de febrer a Sant Sadurní d’Anoia entre totes les que s’hi van inscriure correctament.

El Concurs Nacional de Riudoms, organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, vol fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país. Seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual les colles podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altre de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons, a l’Alt Camp, va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa