Tornaveu
‘Guspira’, la partida del correfoc 

Foc, diables, dracs, tabalers, víbria i correfocaires omplen el tauler de joc de Guspira, el primer joc de cartes inspirat en una de les festes catalanes més populars, el correfoc. La idea ha sortit de tres joves manresans, el Jordi Torra, el David Ariño i la Núria Font, que formen part de Xàldiga, l’entitat organitzadora del correfoc de Manresa. 150 cartes, un dau i un tauler són les eines per explicar a través de joc el funcionament d’un correfoc.

Pensat per jugar-hi entre 2 i 4 persones, tot plegat comença amb una carta que simbolitza la plaça i, al llarg de partida es va representant el recorregut d’un correfoc que pot tenir lloc en qualsevol punt de Catalunya, perquè els seus personatges no pertanyen a cap colla en concret i així tothom s’hi pot sentir representat. L’objectiu principal de cada jugador és aconseguir el màxim de Correfocaires utilitzant les cartes de Pirotècnia que té a la seva mà. Però no sempre serà tan fàcil com sembla, el dau també hi tindrà el seu paper.

Els seus impulsors tenen clar que Guspira no és un simple joc de cartes per passar l’estona, neix amb la voluntat de convertir-se en una eina de promoció de la cultura catalana i de les festes populars. De fet, les cartes no inclouen cap text amb la idea que pugui arribar a qualsevol indret del món perquè l’idioma no sigui un obstacle. De fet, el projecte ha aconseguit el suport de persones que han fet aportacions a través de la plataforma digital de micromecenatge Verkami, i dies abans que s’acabi el termini, l’equip de Guspira ja ha aconseguit els 5.000 euros de finançament que necessita per fer realitat la idea i poder comercialitzar les primeres 1.000 unitats del joc, a través d’Internet i de botigues especialitzades, a un preu de 20 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa