Tornaveu
Els Carranquers de Cervera guanyen el 3er Concurs d’Enceses de Catalunya
Dissabte a la nit, el 3er Concurs d’Enceses de Catalunya va convertir Sant Pere de Ribes en el gran aparador de la creativitat i qualitat en el món del foc i la pirotècnia del país. Els Diables de Cervera es van endur el primer premi, mentre que el segon va ser per al Ball de Diables de Caldes de Montbui i la tercera posició per als Diables de l’Espluga de Francolí, que també van guanyar el nou premi del públic.

El Ball de Diables de Ribes Colla Jove com a amfitrions van obrir l’acte amb una encesa de lluïment, fora del concurs. Després, les catorze colles participants es van afrontar en dues rondes d’enceses: una primera d’igualtat, amb pirotècnia proporcionada per l’organització; i una segona encesa lliure, que les colles portaven preparades de casa i que els va permetre demostrar tot el seu potencial.

El Ball de Diables de Cervera ‘Carranquers’ va rebre el primer premi, per dues enceses molt ben executades i sense cap mena d’errada, i en què el jurat va valorar la coordinació entre els participants, el ritme i coordinació dels tabalers o la combinació de pirotècnia. El segon i tercer premi van ser, respectivament, per al Ball de Diables de Caldes de Montbui i els Diables de l’Espluga de Francolí, seguits de ben a prop dels Diables Aristois de Sant Martí Sarroca.

Per primer cop, el públic –que seguia l’esdeveniment des de peu de plaça o des de casa– també ha pogut escollir la millor encesa, votant a través d’una aplicació mòbil. Aquest guardó va ser per a la colla de l’Espluga, amb 432 vots de més de dos mil que es van emetre.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, el concurs que impulsa la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ha significat el primer gran acte del món del foc i el retrobament per a tots els amants de la cultura popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa