Tornaveu
El 3r Concurs d’Enceses de Catalunya engega motors
Dissabte 2 d’abril Sant Pere de Ribes donarà el tret de sortida 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà el 14 de maig al municipi. Organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Ball de Diables de Ribes Colla Jove com a colla amfitriona, l’esdeveniment serà la primera gran trobada del món del foc després de dos anys de restriccions socials motivades per la pandèmia.

A la presentació, que estarà oberta al públic, es donaran a conèixer els detalls d’aquesta edició: el funcionament del concurs, les catorze colles participants, les activitats complementàries que s’han programat durant tota la jornada i el disseny del cartell commemoratiu. L’acte comptarà amb la presència, entre altres, del president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Pep Enric Martí, i de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i estarà conduït per membres del Ball de Diables de Ribes Colla Jove.

L’acte comptarà també amb dos representants de cadascuna de les colles participants, que realitzaran tres enceses simbòliques, junt amb la colla amfitriona, per començar a contagiar l’enyorada flaire de pólvora. Els diables després faran un breu recorregut en formació, sense tirar foc, des de la Casa de la Vila, lloc de la presentació, fins a la plaça de l’Església, escenari del Concurs d’Enceses el dissabte 14 de maig.

Allí mateix, al Centre Cultural El Local, s’inaugurarà l’Exposició del 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, que recopila les característiques i el vestuari de totes les colles protagonistes i un breu repàs als trets distintius del ball de diables a Ribes.

La presentació del 3r Concurs d’Enceses anirà precedida, a partir de les 18h, per una xerrada diabòlica sobre l’art de fer enceses: com es preparen, quin tipus és el més adequat per a cada moment o quines normatives s’han de tenir presents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa