Tornaveu
El 2n Concurs Nacional d’Enceses es presentarà a Riudoms el 4 d’abril
La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC) donarà a conèixer en roda de premsa a l’Ajuntament de Riudoms els detalls del 2n Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya. La competició, que vol ser un aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país, se celebrarà el 4 de maig en aquesta localitat del Baix Camp.

La roda de premsa es farà a les 11 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament, comptarà amb la presència de Sergi Pedret Llauradó, alcalde de Riudoms; Josep Torres, representant dels Diables de Riudoms (CERAP); Pep Enric Martí Arbós, president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, i Maria Cros Torrents, regidora de Cultura. La cita, oberta a tots els mitjans de comunicació, comptarà també amb alguna actuació de diables.

2n Concurs Nacional d’Enceses

A la festa del 4 de maig participaran un total de 8 colles: Diables de Manresa – Xàldiga, Diables de les Borges Blanques – Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus, Ball de Diables de Ribes – Colla Jove.

Les colles, provinents d’arreu del territori, competiran en dues rondes. La primera serà una ronda lliure i sense restriccions, en la qual les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per dur a terme l’actuació. La segona serà sorpresa i els participants l’hauran d’afrontar de manera improvisada, disposant únicament del material pirotècnic que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

Riudoms, 27 anys de diables

La FDDC va optar per Riudoms per acollir el concurs sobretot per les seves instal·lacions: una gran plaça cèntrica i immediata a l’espai logístic de les enceses de l’actuació, i també perquè el fet de realitzar l’encesa a aquesta plaça incentiva la implicació dels veïns i veïnes, i remarca els orígens del món dels diables com a ball de plaça i representació carrer. La colla amfitriona, integrada per trentena de diables i una quinzena de tabalers, porta 27 anys encenent els carrers de Riudoms. Fa dos anys, coincidint amb el seu 25è aniversari, va estrenar la secció infantil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa