Tornaveu
Del 26 al 28 d’agost torna l’Aquelarre de Cervera

Divendres 26 a la tarda, la trobada i cercavila de bèsties de foc –des de la plaça Universitat fins a la plaça Major– donaran el tret de sortida de l’Aquelarre 2022, que espera la visita de prop de 30.000 persones els tres dies de festa. Després de l’anul·lació del 2020 i la versió reduïda del 2021, la cita recupera la plena normalitat, tot i que l’augment de preus de matèries primeres ha obligat a prescindir d’alguns espais, com el de Pius XII, i a retallar en pirotècnia: només es cremaran fins a 360 quilos de material.

El dia central serà dissabte a la nit, amb el Ball de la Polla, la Invocació i Aparició del Mascle Cabró i l’Escorreguda i el Foqueral, una orgia de foc, efectes visuals i música. El cerverí Albert Parra, d’Alea Teatre, tornarà a dirigir aquest espectacle multitudinari, inspirat enguany en el Ragnarök, la batalla cataclísmica entre les forces del caos i les de l’ordre a la mitologia nòrdica, que acaba amb el món i mata la majoria dels déus i els seus adversaris, donant lloc al naixement d’un nou món. Parra ha avançat que serà un espectacle “més visual i més mòbil i menys estàtic” que en altres edicions.

Prèviament a l’acte central, divendres a la nit arribarà la versió femenina i feminista de l’Aquelarre a càrrec de Band Tokades. Enguany presentaran Entranyes, un espectacle de foc, música i dansa al voltant del significat de la tribu com un espai de pertinença, empoderament i llibertat.

I dissabte a la tarda els protagonistes seran els més menuts amb l’Aquelarret, una cercavila infantil que començarà de la plaça Universitat fins a la plaça Major, on es faran lluïments, l’escumada final i com a novetat un espectacle a càrrec de l’Escola de Teatre de Cervera “La Caserna”, dirigit pel cerverí David Mora.

Fira del Gran Boc

Durant els tres dies de la festa, els patis de la Universitat acolliran la Fira del Gran Boc, que s’ha consolidat com una de les fires esotèriques més importants del sud d’Europa. L’espai comptarà amb 85 estants d’artesania, esoterisme, teràpies i alimentació i oferirà una vintena d’activitats com conferències, tallers i concerts, i un dinar popular al migdia de dissabte.

Potent oferta musical

El cartell que musical de la festa conjuga noms reconeguts i de gran projecció, com Balkan Paradise o Gatibu, amb formacions joves o emergents. Hi haurà vuit concerts a la Plaça Major i Cal Racó i també espai techno a la Muralla, ball a la plaça Santa Anna, i una oferta ininterrompuda de música i activitats al Fossar durant tot el dissabte i fins a la matinada de diumenge. L’accés serà gratuït a totes les actuacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa