Tornaveu
Compte enrere per al 3er Concurs d’Enceses de Catalunya a Sant Pere de Ribes
Amb dos anys de retard per la pandèmia, el dissabte 14 de maig arribarà a Sant Pere de Ribes el Concurs d’Enceses de Catalunya, un esdeveniment que s’ha convertit en el gran aparador de la creativitat i qualitat en el món del foc i la pirotècnia. La festa serà a la plaça de l’Església a les 21 hores i reunirà catorze colles d’arreu del país. Durant tot el dia hi haurà diverses activitats complementàries, com concerts, exposicions o la representació de l’acte sacramental.

Aquest dissabte, una encesa simbòlica a la Plaça de la Vila ha donat el tret de sortida a la tercera edició del Concurs d’Enceses. El Concurs serà la primera gran trobada del món del foc en dos anys de pandèmia, i senyal de la “tornada a una certa normalitat” del món del foc, segons va destacar a la presentació Enric Martí, el president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, coorganitzadors juntament amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Ball de Diables de Ribes Colla Jove com a colla amfitriona. En l’acte es van a conèixer els detalls del concurs, que tindrà més espectacle i més participants que en edicions anteriors.

A més de la Colla Jove, que no prendrà part en el concurs, hi participaran catorze colles d’arreu del país, sis més que en l’edició de l’any 2019: Ball de Diables de Caldes de Montbui, Ball de Diables del Pallaresos, Ball de Diables de Sabadell, Ball de Diables de Valls, Colla de Diables del Catllar, Colla de Dimonis d’Olivella, Colla Jove Diables de Sitges, Diables Aristois de Sant Martí Sarroca, Diables de Cervera Carranquers, Diables de l’Espluga de Francolí, Diablesses de la Geltrú, Dimonis de Montblanc, la Diabòlica de Gràcia i La Vella de Gràcia.

El format del concurs serà similar a altres anys, amb dues rondes d’enceses, que permetran gaudir de la diversitat d’estils i posaran a prova la creativitat de les colles. Hi haurà una primera ronda amb pirotècnia sorpresa, a partir d’un sorteig de material que els cedirà l’organització i amb el qual les colles hauran d’improvisar. I una segona de lluïment, que la colla portarà preparada i en podrà disposar de tota la pirotècnia que desitgi.

A banda de les tres colles premiades pel jurat, aquesta edició hi haurà també el Premi del Públic: tots els espectadors que segueixin l’esdeveniment en directe, sigui a peu de plaça o a través de la televisió o per internet (pel Canal Blau), podran votar via telèfon mòbil i decidir la millor actuació.

Tot un dia de festa, música i ball

A més del concurs, tot el mateix dia 14 hi haurà tot un seguit d’activitats complementàries: al matí, activitats infantils i la representació de l’acte sacramental del Ball de Diables de Ribes Colla Jove; a la tarda, abans del concurs, la timbalada, i a la nit i fins a la matinada, els concerts de Miquel de Roig, de Porto Bello i Lo Puto Cat. A més, per anar obrint boca, al Centre Cultural El Local ja es pot visitar l’Exposició del 3r Concurs d’Enceses de Catalunya, que recopila les característiques i el vestuari de totes les colles protagonistes i fa un breu repàs als trets distintius del ball de diables a Ribes.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa