Tornaveu
Els cineclubs analitzen el futur de les sales de cinema i les plataformes

La transformació en les formes en què consumin continguts culturals i d’oci es produeix a gran velocitat, i en el món del cinema encara més amb la irrupció i domini gairebé absolut de les plataformes de continguts digitals de pagament. Prime Video, Netflix, HBO, Disney Channel, FlixOlé, Movistar +, Orange, Vodafone… L’oferta és gairebé infinita, i cada vegada el consum de cinema a les sales convencionals està més en qüestió. Aquestes plataformes ofereixen sèries, pel·lícules, documentals i altres continguts d’entreteniment a preus molt baixos, un fet que també obliga a replantejar estratègies. I aquesta és la proposta que fa la Federació Catalana de Cineclubs amb la XVIII Trobada de Cineclubs dels Països Catalans, que acollirà Lloret de Mar del 3 al 4 de juny. Podeu consultar aquí el programa sencer.

El futur del cinema en la postguerra de l’streaming

La trobada arrencarà dissabte 3 de juny al teatre de Lloret (plaça de Germinal Ros i Martí, s/n), on es donarà la benvinguda als assistents i es farà un esmorzar. Després se celebrarà l’assemblea general de la Federació i abans de dinar hi haurà un espai de debat sobre projectes de la Federació. El dinar de germanor serà al restaurant Can Sabata, on es farà també el nomenament del soci d’honor de la Federació Catalana de Cineclubs 2023. A la tarda, el plat fort amb la xerrada: El futur del cinema en la postguerra del streaming. El futur de les sales de cinema i les plataformes de reproducció en línia, amb Elena Neira, llicenciada en dret i comunicació audiovisual, professora universitària i col·laboradora de Movistar +. També és autora de Streaming Wars, sobre el consum de cinema i televisió avui en dia.

En acabar, sopar i temps lliure. I l’endemà s’acabarà una excursió a peu pel camí de ronda de Lloret de Mar que arrencarà des de la plaça de la sardana d’aquesta vila.

La Federació catalana de cineclubs treballa perquè el cinema independent, d’autor i de qualitat, en versió original subtitulada, si pot ser en català i de producció catalana, arribi a tota Catalunya. L’objectiu dels 54 cineclubs associats és ser una opció més d’oci creatiu i que s’arribi a valorar com un bé cultural a tot el territori català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa