Tornaveu
Una catifa de Sant Jordi lluirà al festival de Flor en flor

La Federació Catalana d’Entitats Catifaires participarà al festival dedicat a l’art floral, De flor en flor, que durant el dijous 29 de març i el dilluns 2 d’abril es durà a terme al recinte del Poble Espanyol, de Barcelona. Els catifaires catalans elaboraran una catifa que reproduirà la imatge de Sant Jordi i que porta per títol Sant Jordi a flor en flor, i que farà 8 metres d’alçada per 4,20 de llargada.

És el primer any que la federació dels catifaires catalans participa en un festival que acollirà exposicions d’orquídies, bonsais o exposicions d’aquarel·les de temàtica floral. De tots aquests elements hi haurà tallers al llarg dels cinc dies del festival. La catifa floral es trobarà a la reproducció dels Porxos de l’Ajuntament de Valderrobres, un dels espais icònics del Poble Espanyol.

Per al festival, un homenatge a la primavera i a l’explosió de colors que ofereixen les flors, la Federació Catalana d’Entitats catifaires durà a terme una catifa dedicada a Sant Jordi, elaborada principalment de clavell, com no podia ser d’altra manera tenint en compte el context. Tot i que també hi haurà gespa i encenalls en algunes parts. “Hi serem uns 35 catifaires i per aquesta ocasió i tenint en compte els anuncis meteorològics, hem previst portar clavells i materials de reposició, ja que volem que durant els dies del festival la catifa llueixi”, apunta Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires. Per a fer possible la catifa hi assistiran membres de les següents entitats federades: Foment de Sitges, Acció Cívica Calderina, Catifaires d’Arbúcies, Catifaires de Dalt la Vila de Badalona, Cultura i Tradició de Ripollet, El Casal de Mollet del Vallès, i les Estores del Raval de Blanes.

Una primavera plena d’activitats

La participació de la Federació Catalana d’Entitats catifaires al festival De flor en flor serà la segona de l’any 2018 i la primera d’una primavera que es caracteritzarà per una intensa activitat. A més de diverses actuacions per Catalunya, la Federació Catalana d’Entitats Catifaires viatjarà a Tòquio a realitzar una catifa dins del 20è aniversari del Festival Internacional de la Rosa i el Jardí, amb motiu dels actes de l’edició del 2018 Tòquio Infiorata. “Estem molt contents d’aquest viatge”, explica a Pallarès. Des de Tornaveu se’n continuarà informant.

Podeu descarregar el programa del festival de Flor en flor del Poble Espanyol, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa