Tornaveu
Salou acollirà una mostra de catifaires internacionals

S’ha elaborat el projecte Salou, un mar de flors a la costa catalana, que permetrà exhibir catifes de molta qualitat que engalanaran el Passeig de Mar de Salou com un jardí florit. Han confirmat la seva participació 20 delegacions internacionals, amb uns 150 catifaires que faran 16 catifes i ocuparan 250 metres del Passeig de Mar de Salou.

Cultura viva i patrimoni de la UNESCO

El Simposi Internacional ha tancat el programa amb cinc ponents de Mèxic, Malta, España, Catalunya i un representant de la UNESCO. Al llarg de les sessions, analitzaran els reptes de la gestió cultural del PCI, les polítiques públiques adoptades per diferents governs i la valorització de les pràctiques culturals vives, entre altres. També hi haurà taules rodones amb participació de representants dels Diables, del Bestiari de Catalunya i dels Catifaires, que parlaran de la transmissió del PCI i les estratègies de salvaguarda que apliquen els qui són els “portadors” d’aquestes tradicions.

Una segona reflexió es farà al voltant dels Castellers, la Patum de Berga i les Festes del Foc dels Pirineus, que debatran sobre els valors catalans dels PCI reconeguts per la UNESCO i com han millorat la seva visibilitat després de la seva inclusió a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. A banda, hi ha previstes exhibicions de tècniques com el rangoli (Índia), la creació de mandales (Tibet) o les arenes del Teide.

Consulteu aquí el programa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa