Tornaveu
Les catifes de flors viatjaran a diferents països de la UE

La Comissió Europea, a través del seu programa Europa Creativa, ha seleccionat el projecte liderat per la Federació Catalana de Catifaires Flower Carpets Art, amb l’encàrrec de fer arribar l’art de fer catifes de flors i altres elements naturals a diferents països europeus.

La Federació Catalana d’Entitats Catifaires té com a socis del projecte l’Associació CulturArte de Noto, a Itàlia, i l’Ajuntament de la ciutat de Gharb, a Malta. La tria per a la subvenció s’ha fet valorant que Flower Carpets Art aborda la creació i la circulació transnacional d’aquestes obres d’art efímer. També s’ha valorat la qualitat del contingut i activitats que es desenvoluparan al llarg de dos anys -2023 i 2024– , entre les quals destaquen trobades internacionals de catifaires, tallers, creació de catifes de flors en diferents ciutats dels tres països participants, la celebració d’un Congrés Internacional a Barcelona i d’un Simposi a Malta, dos campus per joves i la creació de dos espais per l’estudi i la recerca dins l’àmbit del món catifaire (un a Caldes de Montbui i l’altre a Noto).

Presentació el 4 de febrer a la Catedral de Barcelona

Des de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires mostren satisfacció pel reconeixement de la seva tasca en l’àmbit de la cultura popular, i han preparat un acte per presentar el projecte. Serà aquest dissabte, 4 de febrer a les 12h a la Sala Capitular de la Catedral de Barcelona. Amb motiu d’aquesta presentació els catifaires de la Federació Catalana de Catifaires faran una catifa al claustre de la Catedral per mostrar la destresa i la bellesa en l’art de crear catifes de flors i elements naturals. Finalment hi haurà l’actuació del Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal.

Des de l’any 2012 Catalunya lidera una Comissió Internacional per aconseguir que l’art efímer sigui reconegut per la UNESCO. Ara podria estar a les portes de presentar candidatura. La UNESCO ha reconegut fins avui com a patrimoni immaterial diverses tradicions catalanes: l’art de la pedra seca, la Patum de Berga, les festes del foc dels Pirineus i els castells, així com la dieta mediterrània.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa