Tornaveu
Les catifaires de Badalona homenatjaran Joan Novell el dissabte 27 de novembre
Les Catifaires de Dalt la Vila de Badalona celebraran aquest dissabte una jornada d’homenatge a qui va ser fundador de l’entitat i secretari de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, traspassat el 26 de maig del 2020 per la Covid. L’acte inclourà la confecció d’una catifa d’art efímer de 8×11 metres, la més gran que s’hagi fet al municipi, i diverses actuacions de cultura popular.

Les activitats s’iniciaran a les 7 del matí, amb la confecció de la catifa per part de Catifaires de Dalt la Vila i també d’artistes d’arreu del territori, convidats per la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. Després es farà el lliurament dels premis del II Concurs de Fotografia en memòria de Josep Castillo.

A la tarda, a partir de les 17 h, catifaires, amics i companys de Joan Novell es trobaran a l’església dels Pares Carmelites per l’acte d‘homenatge. En acabar es farà la desfeta de la catifa i actuacions de cultura popular, amb els campaners de Badalona, diables de Badalona, el Típic Ball de Bastons de Canyet i Bufons de Foc i Toc.

En Joan Novell (1967-2020), veí del barri de Dalt la Vila de Badalona, va ser una persona molt implicada en l’associacionisme, la cultura popular, i en especial en l’àmbit catifaire i de l’art efímer. El seu paper va ser fonamental en la constitució de l’Associació Catifaires de Dalt Vila, el gener de 2014, i des de llavors va exercir la seva presidència. Novell va ser també secretari de la Federació Catalana de Catifaires, i va participar en l’elaboració de catifes arreu de Catalunya i del món, “portant el nom de Badalona i del barri Dalt la Vila per Roma, Noto (Sicília), Perpinyà, Brussel·les, Carrión de los Condes (Palència) i Santiago de Compostela (A Coruña)”, segons han destacat des de l’entitat catifaire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa