Tornaveu
Les catifaires catalanes mostren el seu art al Palau de la Generalitat per la Diada
Una espectacular catifa de flors titulada Patrons de Catalunya, cultura popular, art i tradició va rebre els centenars de persones que van visitar el Palau de la Generalitat de Catalunya, durant les portes obertes en ocasió de la celebració de la Diada. Per elaborar aquesta obra d’art efímera, han calgut prop de 400 hores de treball, milers de flors i la participació de 51 artistes catifaires.

Un cop més, les catifaires catalanes han desplegat pel seu art al Palau de la Generalitat, celebrar i compartir amb tots els catalans la Diada. Ho han fet amb una impressionant catifa, de 40 metres quadrats, en què han volgut representar els dos patrons catalans, imatge de Sant Jordi i a l’altra banda la Mare de Déu de Montserrat.

En la catifa han participat 51 catifaires, procedents de diferents entitats d’arreu del territori: l’Associació Catifaires d’Arbúcies, Acció Cívica Calderina de Caldes de Montbui, Casal de Mollet del Vallès, Catifaires de Dalt de la Vila de Badalona, Associació Cultural Corpus de la Garriga i de Cultura i Tradició de Ripollet, totes elles que formen part de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. Les artistes van treballar durant 8 hores ininterrompudes durant aquest dilluns, per poder exhibir el resultat durant el 10 i l’11 de setembre.

La catifa, obra de Joan Novell (dibuix) i Joaquim Dasquens (disseny gràfic), ha utilitzat clavells gerbera blanca, crisantem, pradella seca, tuia verda, i també diversos materials naturals, des d’esclòfia d’arròs, terra i marro de cafè o sal fins a marmorines, suro i encenalls tenyits, per tal d’aconseguir crear fins a 30 colors i 15 textures diferents.

Segons la presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, Vicenta Pallarès, el treball ha estat de gran dificultat artística, i el resultat ha estat una de les millors catifes que es coneixen d’aquest estil d’imatges i de rostres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa