Tornaveu
La Federació Catalana d’Entitats Catifaires enlluerna Bueu, per segon any consecutiu

La Federació Catalana d’Entitats Catifaires ha participat com a entitat convidada per segon any consecutiu a la Festa del Carme de Bueu (Vigo) del 14 al 16 de juliol. Es tracta la festa del poble i des de fa uns anys els catifaires de la vila, Asociación Alfombras Corpus Bueu, amb motiu a la festivitat realitzen catifes florals. Enguany, i per segona vegada, han convidat a la Federació Catalana d’Entitats Catifaires que ha elaborat una catifa que ha resultat innovadora pel seu tractament de la perspectiva.

La catifa, de 3,5 d’amplada i de llargada 12 metres, amb el títol La Reina dels Mars a Bueu (A Raiña dos Mares en Bueu) ha causat gran sensació entre tots els visitants i autoritats locals i de la Xunta, els quals han felicitat el treball fet. “És una catifa que uneix la figura de la Mare de Déu, que apareix en primer terme, i en segon terme i jugant amb la perspectiva, apareix el poble de Bueu i la ria que el creua”, explica a Tornaveu Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. Amb aquesta catifa es produeix un diàleg fructífer de complementarietat amb l’anterior catifa que la Federació Catalana d’Entitats Catifaires va elaborar l’any passat per aquesta festa, ja que aleshores els catifaires catalans van enlluernar amb una catifa que presentava la Mare de Déu que solcava amb una petita embarcació les platges de Cadaqués, poble que es reproduïa amb un meravellós joc de perspectiva, i enguany la composició homenatja el poble de Bueu. “En la catifa d’aquest any com en la de l’anterior, hi ha un treball molt exigent de perfilat dels edificis, amb la voluntat d’aconseguir que un paisatge sigui reconeixible”, exposa Pallarès.

S l’any passat va ser un repte recrear les cases blanques de Cadaqués, enguany ho ha estat reproduir amb tots els matisos de colors del paisatge de Bueu, des de les muntanyes llunyanes que encerclen el poble, fins a les cases a prop de la ria, amb el verd intens de la vegetació que les envolta. La catifa, un disseny de Quim Dasquens i la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, ha estat obra de catifaires provinents de les següents associacions: el Casal de Mollet, Estores del Raval de Blanes, Cultura i Tradició de Ripollet, Acció Cívica Calderina de Caldes de Montbui, i el Foment de Sitges.

La Festa del Carme de Bueu ha comptat amb la participació de dotze col·lectius que han creat les seves catifes, sis de la Comissió Internacional d’Art Efímer, i altres sis de grups gallecs. Hi ha hagut catifes de Camaiore (Itàlia), Astúries, Canàries, entres d’altres. Les catifes s’han elaborat el 14 de juliol, i el 16 de juliol s’han desfet amb la processó de la Mare de Déu del Carme. “És un acte preciós i ens enorgulleix que hàgim estat convidats un segon any, esperem al llarg dels propers mesos respondre a aquest intercanvi convidant els catifaires de Bueu en un acte a Catalunya”, finalitza Vicenta Pallarès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa