Tornaveu
La Federació Catalana de Catifaires sorprèn a Malta

La Federació Catalana d’Entitats Catifaires, ha participat en l’esdeveniment que s’ha coorganitzat des de la Comissió Internacional (que presideix Catalunya), amb la Fondazione dell’Infiorata di Gharb (Gozo, Malta), amb motiu de la Conference of the Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR), del 8 al 13 de març, a Victòria la ciutadella Patrimoni de la Humanitat.

Les 10 catifes elaborades, 6 al peu de la ciutadella i 4 dins d’aquesta, lluïren per la seva acurada confecció i crearen un interès cultural i visual a tots els visitants i als presidents de la Conferència, que no s’estaren de felicitar al Ministre de Gozo per la brillant idea d’oferir-los la possibilitat de gaudir de les obres d’art exposades.

La Catifa de la Federació Catalana de Catifaires

Anomenada Catalunya, terra de tradicions, ha estat una creació reconeguda per la majoria de visitants. Entre ells el més emocionats foren els catalans, en veure la moreneta i els símbols més preuats de les nostres tradicions. “Un fort vent ha dificultat alentit molt la nostra feina. hem aconseguit mantenir-la perfecta i sencera aplicant la tècnica adequada de conservació. Amb tot hem acabat a temps i hem ajudat a les delegacions de Brusel·les i de Mèxic”, exposa Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires.

Amb el programa Catifaires catalans al món, la presència catalana a Malta ha mostrat l’art català de fer catifes de flors i elements naturals, amb les diferents tècniques de les entitats de la Federació Catalana de Catifaires, excel·lint una vegada més en la seva elaboració. L’ambient de germanor i de complicitat entre els participants, fa d’aquests encontres un element de cohesió social intercultural, que manté viu i a l’alça l’esperit catifaire, amb els valors que el caracteritzen.

“Volem fer públic el nostre agraïment al Dr. Anton Refalo Minister for Gozo, al Sr. David Apap, Mayor di Gharb, a la Fondazione dell’Infiorata di Gharb, als catifaires de les entitats catalanes i als nostres companys de la Comissió Internacional”, rebla Pallarès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa