Tornaveu
La Federació Catalana de Catifaires portarà el seu art a Tòquio

11 catifaires catalans participaran amb una catifa dedicada al modernisme català dins la Tòquio Infiorata World Rose Carpet, una exhibició anual de catifes que es duu a terme dins del Festival Internacional de la Rosa i el Jardí, que enguany celebra el 20è aniversari. La participació a Tòquio s’emmarca com una de les accions del projecte de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, Catifaires catalans al món.

La delegació catalana de membres de la federació estarà formada per membres de les següents associacions federades: Acció Cívica Calderina de Caldes de Montbui, El Casal de Mollet del Vallès i l’entitat Cultura i Tradició de Ripollet. La catifa, titulada Un jardí modernista, s’inspira en els tres plafons de Les dames de Cerdanyola, i tindrà 7 metres de llarg per 3 d’ample i l’elaboraran dijous 17 de maig. El fotògraf Quim Dasquens n’ha fet l’adaptació digital conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. La catifa s’inspira en aquests famosos vitralls, realitzats cap al 1910 per a l’edifici que actualment és la seu del Museu d’Art de Cerdanyola, que, per tant, els acull.

“És una catifa que lluirà molt i representarà també un moviment artístic català, que és molt estimat pels japonesos: el modernisme”, exposa Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats catifaires i també presidenta de la Comissió Gestora Internacional de Catifaires d’Art Efímer. Precisament pallarès realitzarà contactes per promoure que el 8è Congrès de la Comissió tingui lloc el 2020 al Japó i amb l’organització de l’associació amfitriona Cultural Association Hanae, que s’encarrega de la Tòquio Infiorata.

Cal destacar que abans del presumible congrés a Tòquio, ben aviat, del 21 al 24 de juny Elche de la Sierra (Albacete), acollirà el 7è Congrés. Una iniciativa bianual que permet cohesionar i decidir els projectes de futur dels catifaires de flors i d’art efímer en l’àmbit mundial.

Catifa a Gràcia

Coincidint amb la celebració del bicentenari de la festa major del barri de Gràcia de Barcelona i amb les festes del Corpus, l’any passat dins el programa de la federació Encatifant aprenem tots junts es va realitzar una catifa participativa a la plaça de la Virreina. Enguany els veïns del barri, amb l’impuls dels catifaires de Gràcia, s’han fet seva aquesta proposta i es tornarà a realitzar una catifa participativa a la mateixa plaça dissabte 3 de juny. La catifa està inspirada amb un trencadís ubicat a la capella modernista de l’Església de Sant Joan.

Les catifes de flors i art efímer: una activitat que arrela allà on va.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa