Tornaveu
La Federació Catalana de Catifaires participarà en la Octava Noche

Cinc quilòmetres marquen el recorregut pel qual transcorre la processó que duu la imatge de San Miguel Arcángel, patró d’Uriangato, ciutat de l’Estat de Guanajato a la regió centre-occidental mexicana. Cinc quilòmetres de carrers que s’ompliran de catifes de flors i d’art efímer. En una d’aquestes catifes per les quals passarà la processó de la nit del 6 d’octubre, la Octava Noche, hi participaran membres de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, que formaran part de la delegació espanyola, conjuntament amb catifaires de Bueu (poble de Vigo), a més d’altres càrrecs de la Junta Directiva de la Comissió Internacional de Catifaires d’Art Efímer, la presidència de la qual ostenta Catalunya.

Per preparar la participació en la Octava Noche, el 6 d’octubre, els representants catalans hi assistiran del 3 al 10 d’octubre. A més, hi assistiran les delegacions de Japó, Bèlgica, Itàlia, Guatemala, Brasil i dels diferents estats de Mèxic, ja que és el segon any consecutiu que la festa s’obre a països d’arreu del món, sota el nom de 2a Trobada Internacional de catifaires. “Els catifaires catalans també hi van ser convidats l’any passat i va ser molt espectacular”, exposa Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. La catifa que elaboraran conjuntament els catifaires catalans i els de Bueu tindrà 5 metres de diàmetre i s’anomenarà La cultura ens uneix, ja que el seu disseny contempla símbols de la cultura de cada grup catifaire espanyol que pertany a la Comissió Internacional de Catifaires d’Art Efímer. “És una gran festa de la qual se’n fa molta difusió en directe, tant als veïns d’Estats Units com a la resta del món”, exposa Vicenta Pallarès, també presidenta de la Comissió Internacional de Catifaires d’Art Efímer.

Presentació del 4t Congrés d’Art Efímer

Dins del marc de les festes d’Albacete, i més concretament dins la monumental Feria de Albacete, s’ha presentat el proper Congrés bianual de la Comissió Internacional de Catifaires d’Art Efímer, que tindrà lloc al poble veí d’Elche de la Sierra, també a Castilla La Manxa, del 21 al 24 de juny de 2018. A la presentació, en la qual han assistit les principals autoritats d’Albacete, Elche de la Sierra i el conseller d’Educació, Cultura i Esport de Castilla La Manxa, Ángel Felpeto, s’ha fet un breu resum dels continguts del Congrés.

Sota el títol l’Art de les catifes de flors al segle XXI el congrés tindrà un caire pràctic i encarat al futur de l’art catifaire, de manera que s’hi tractaran nous mètodes que tant permetin facilitar l’organització de les entitats, fins a la perfecció de les tècniques emprades fins avui. Serà el 4t congrés bianual de la Comissió Internacional de Catifaires d’Art Efímer, després de Noto (Sícilia, l’any 2016), Roma (2014) i el primer celebrat a Barcelona (2012), el qual va mostrar la necessitat d’uns congressos bianuals que permeten cohesionar i enfortir els catifaires d’arreu del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa