Tornaveu
La Federació Catalana de Catifaires participarà a la Flower Carpet de Brussel·les
Un ambient fraternal i entusiasta es va viure entre les delegacions de catifaires de la Comissió Gestora Internacional als actes celebrats del 16 al 18 a Brussel·les, dins de la festa bianual de la Flower Carpet. Coincidint amb la majestuosa catifa floral que ha ocupat la Grand Place de la capital de Bèlgica, enguany compartida amb Mèxic, que es va estrenar el 16 d’agost, un dia després davant l’edifici de la Borsa, s’ha realitzat un projecte inèdit i exclusiu que commemora el 20è aniversari de la proclamació de la Grand Place com a monument del Patrimoni Cultural de la Humanitat per a la UNESCO.

La celebració del 50è aniversari, ajornada un any a causa de la pandèmia, se celebrarà el 12 d’agost. Els catifaires belgues comptaran amb el suport de 55 companys d’afició, provinents de sis Estats, per a elaborar una reinterpretació de la catifa confeccionada en la primera edició de la Flower Carpet. S’estima que l’elaboració de l’obra -amb begònies, herba, dàlies i escorça- requerirà menys de sis hores.

En representació de Catalunya, hi assistiran cinc entitats associades a la Federació Catalana de Catifaires: l’Associació Cultural Corpus la Garriga, els Catifaires del Casal de Mollet del Vallès, l’Associació Cultura i Tradició de Ripollet, l’Associació Centre Cívic i Cultural de Caldes de Montbui, l’Associació Catifaires d’Arbúcies.

L’endemà, 13 d’agost, sis delegacions de la Coordinadora Internacional d’Entitats Catifaires d’Art Efímer (CIDAE) confeccionaran l’obra “Catifes d’art efímer del món” a la Sala d’Actes de l’ajuntament de Brussel·les: En reconeixement del mig segle de la vida de la Flower Carpet, representaran una imatge de l’icònic Atomium de Brussel·les, que incorporarà motius al·lusius als sis Estats participants: Mèxic, Japó, Alemanya, l’Estat espanyol, Malta i Itàlia Per a la composició de l’obra, s’utilitzaran flors naturals, serradures, gespa, sal, sorres, encenalls tintats i pedres naturals, entre altres materials.

La CIDAE, actualment presidida per la Federació Catalana de Catifaires, treballa pa incloure la candidatura “L’art efímer de les catifes de flors i altres elements naturals” a la Llista Representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat segons la UNESCO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa