Tornaveu
La Federació Catalana de Catifaires participa en la celebració virtual de La Octava Noche de Uriangato

En els darrers anys, han estat freqüents les col·laboracions de la Federació Catalana de Catifaires (FCC) en la celebració de La Octava Noche, tal com és coneguda la festa celebrada cada 6 d’octubre a Uriangato (Mèxic) en honor de Sant Miquel Arcàngel. Els catifaires catalans s’hi van desplaçar el 2016 per participar en la 1a Trobada Internacional de Catifaires, i també l’any 2017 per elaborar, conjuntament amb els catifaires de Bueu, una de les obres florals per les quals va passar la processó.

L’actual situació sanitària ha impedit desplaçar-se a Mèxic, però no pas seguir participant de la festa de manera virtual. El vídeo “Catifaires del món units en la Tradicional Octava de Sant Miquel Arcàngel”, que ha comptat amb la participació dels associats a la Coordinadora Internacional d’Entitats de Catifaires d’Art Efímer, ha reunit en un document totes les catifes elaborades arreu del món en motiu d’aquesta celebració. A més de la delegació catalana, hi han participat entitats de Japó, Malta, Espanya, Galícia, Brasil, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Tibet, Índia, Corea, i òbviament Mèxic.

L’obra presentada per la FCC, de 3,70 m d’alçada per 3,10 m d’amplada, mostra un Sant Miquel victoriós amb l’església d’Uriangato com a escenari de fons. El treball, que ha merescut la felicitació de les autoritats mexicanes, ha exigit l’ús de trenta-cinc colors, vint-i-cinc textures diferents i nou tipus de colors. La confecció ha anat de càrrec dels catifaires d’Acció Cívica Calderina, el Casal Cultural de Mollet del Vallès, el Foment de Sitges, Cultura i Tradició de Ripollet, que hi han invertit 130 hores de feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa