Tornaveu
La Comissió de la Gestora Internacional de catifaires mira a Noto

El cap de setmana del 24 i 25 d’octubre el Museu Marítim de Barcelona va acollir la segona reunió de la Junta Directiva de la Comissió Gestora Internacional de Catifaires que es realitza aquest 2015.

La Comissió Gestora, presidida per la Federació Catalana d’Entitats Catifaires s’ha centrat en l’organització del VI Congrés d’Art Efímer, que es durà a terme a Noto (Sicília), entre els dies 12 i 15 de maig del 2016, coincidint amb la celebració de la seva Infiorata, festa que omple els carrers de catifes de flors. Cal destacar que en la Infiorata del passat mes de maig Catalunya va ser el país convidat d’honor, cosa que va permetre que la Federació Catalana de Catifaires a més de participar en la realització de catifes, fos l’encarregada d’organitzar un espai que durant uns mesos va acollir mostres de cultura popular catalana.

Amb el precedent del V Congrés celebrat a Roma l’any 2014 i el de Barcelona celebrat l’any 2012, el VI Congrés d’Art Efímer de Noto tindrà com a objectius reunir els catifaires de tots els països del món per gaudir d’uns dies de convivència, per aprofundir en temes d’interès comú, per innovar en aquest art, mantenint tradició i bellesa.

Al llarg dels dos dies de reunions, organitzats per la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, s’ha obsequiat als assistents amb una visita guiada pel Palau de la Generalitat, on s’ha recordat la catifa de flors que es va dur a terme pels catifaires catalans amb motiu del passat 11 de setembre, inspirada per un tapís present a la capella del Palau.

A la reunió de la Comissió Gestora Internacional hi han assistit 8 delegacions: la Federació Catalana d’Entitats Cataifaires, entitats d’Elche de la Sierra (Albacete), Orotava (Tenerife), Arucas (Gran Canària), Carrión de los Condes (Palencia), els Carpet flowers de Brussel·les, els Infiorate Associates del Japó i Comune di Noto.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de la Comissió Gestora Internacional, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa