Tornaveu
Caldesflor Corpus 2015, l’art efímer pren el carrer

Catalunya és terra de flors i catifes. Una vintena de municipis catalans engalanen els seus carrers amb catifes de flors per Corpus, autèntiques obres d’art naturals que durant setmanes, i fins i tot mesos, han preparat nombroses persones, i que es posen als peus de les processons de Corpus i el seu seguici festiu. D’aquesta manera, els humans imitem allò que està passant en aquest moment a la natura: de la mateixa manera que els vessants de les muntanyes s’omplen de flors (i especialment de ginesta), molts carrers de ciutats i pobles s’encatifen amb tot tipus de flors. Aquests dies, en diverses poblacions de Catalunya els carrers s’omplen d’obres d’art efímer sobre l’asfalt, on milers de pètals, llavors i d’altres elements naturals de tots els colors que creen un espai excepcionalment perfumat.

Una de les viles que transforma els seus carrers aquests dies és Caldes de Montbui. Organitzada per Acció Cívica Calderina, divendres 5 de juny a les 17.45h s’inaugura la XVI Mostra Floral al Casc Antic amb una recepció de la delegació de catifaires de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires que van assistir el maig passat a la Infiorata di Noto (Sicília), en què Catalunya era el país convidat. Hi haurà una actuació dels Castellers de Caldes de Montbui, i també s’inaugurarà la casa Noto i el taller de Matèria Viva de Noto. Després d’una visita floral a la sala del Casino de Caldes, es farà la inauguració de l’exposició de vitralls de Maria Carme Domenjó i els lliuraran els premis dels concursos de roses de jardí, rams de flors del bosc, Comerç flor, Instagram i Concurs de dibuix Dibucat S. Badia 2015.

Diumenge es podran veure més d’una vintena de catifes que ocupen uns 300 metres lineals de mostra floral al llarg dels carrers Forns, plaça del Lleó i Barcelona. Posteriorment, s’amplia la mostra als 75 metres lineals del carrer Major, aconseguint gairebé la meitat del carrer perfectament encatifat. Són catifes estretes, perquè segueixen les llambordes del carrer, fetes amb15.000 clavells i molts encenalls tenyits, a més d’altres elements naturals com pètals de rosa sorra de jardiner, gespa, cupré tallat, etc. En la confecció de les catifes intervenen aproximadament unes 200 persones, però en tot el procés poden arribar a 350 persones.

Caldes de Montbui va recuperar la confecció de les catifes de flors per Corpus l’any 1996 després d’estar prop de 30 anys sense fer-se. Tot i que abans es feien al llarg de tota la carretera principal i donaven la volta a tot el nucli antic, en la segona edició es van fer només al voltant de la plaça del Lleó fins a l’església. A partir del 2002, la Comissió de Corpus va decidir fer una exposició de roses i engalanar alguns espais del nucli antic amb art floral.

Per veure el programa sencer, feu clic aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa