Tornaveu
Un Sant Fèlix reivindicatiu per reclamar la represa castellera

Ajuntament i Administració de la Festa Major havien anunciat per Sant Fèlix una jornada castellera “adaptada i segura”, amb l’aixecament, a la plaça de la Vila, de pilars de cinc amb la participació de 50 castellers de cada colla amb mascaretes i després d’haver-se fet un test d’antígens. El mateix protocol que, amb resultat exitós, es va aplicar a Valls per les festes de Sant Joan.

La Generalitat no ha validat la proposta, i només permet pilars amb 25 castellers per colla, és a dir, com els grups bombolla que des de fa alguns mesos assagen junts. Per les colles castelleres, aquesta mesura, per seguretat no fa possible aixecar pilars de més de quatre pisos, i aquest acte asseguren, no es correspon a la gran diada castellera que acull Vilafranca.

Per això, Ajuntament i Administració han decidit transformar la diada en un acte reivindicatiu, demanant que “el tracte cap a la cultura popular sigui equitatiu amb la resta de sectors i assenyalant la seguretat i rigorositat amb què es preparen les accions culturals, respectuoses sempre amb les mesures sanitàries”.

La diada comptarà amb representants de totes les colles que hi havien de participar: a més dels Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

En un comunicat publicat a les xarxes, els Castellers de Vilafranca lamenten la no autorització de la Generalitat i recorden que són “l’única activitat del país que encara no ha començat un procés de represa”. L’entitat també denuncia i rebutja “la falta de proactivitat i voluntat de les autoritats del país per reactivar l’activitat castellera després de més d’un any i mig d’inactivitat, que l’aboca a un procés de decadència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa