Tornaveu
Primera actuació de les Dones Falconeres, a Vilanova i la Geltrú

Els col·lectius de cultura popular van prenent consciència sobre la importància de reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones. La darrera iniciativa per a la visibilització femenina en l’àmbit festiu ha estat impulsada pel col·lectiu falconer. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú acollirà, diumenge 11 de març (11:00h), la primera actuació del grup Dones falconeres.

Sorgida espontàniament per les mateixes falconeres, la iniciativa compta amb la col·laboració de la Federació de Colles de Falcons de Catalunya, que participa en les tasques de coordinació i difusió. Núria Albiol explica “que enguany no s’ha disposat de gaire temps per organitzar la trobada. Ens agradaria que tingués continuïtat, i que pugui celebrar-se cada any”. La presidenta de la FCFC destaca, a més que totes les colles que formen part de la federació han decidit participar d’aquesta iniciativa: Falcons de Llorenç del Penedès, Falcons de Vilafranca, Falcons de Piera, Falcons de Vilanova i la Geltrú, Falcons de Barcelona, Falcons de Castellcir, Falcons de Malla, Falcons de Riberal, Falls de Vallbona d’Anoia, Falcons de Capellades i Falcons d’Espoia.

Durant tota l’actuació, els assistents podran gaudir d’un vermut organitza per l’associació Bullanga Feminista (10:30 – 13:30h). Els guanys del refrigeri seran destinats a la “Caixa de ressistència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa