Tornaveu
Micromasclismes, gestió emocional i tècnica en clau de dona al món casteller

I és que malgrat que les dones són el 40% de la comunitat castellera de Catalunya, només un 35% de les colles tenen una presidenta, i només un 17% una cap de Colla. Són dades de l’informe ‘El paper de la dona en les estructures de poder de les colles castelleres’ elaborat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i l’Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili.

El proper 27 de novembre se celebrarà la III Jornada d’Equitat, que torna a ser presencial després d’un any en què es va celebrar de forma virtual a causa de la Covid-19. Els Marrecs de Salt acullen la jornada, que centrarà la seva atenció en els micromasclismes, la gestió emocional i la tècnica amb ulls de dona a través de diversos tallers i sessions que es duran a terme de 9.30h a 14h.

“Micromasclismes al món casteller”, ocupa tot el matí i es divideix en dues parts: a la primera es treballarà en grups no mixtes per poder compartir experiències des de la sororitat, mentre que la segona part serà en grups mixtes per poder treballar la gestió d’aquestes realitats. En paral·lel a aquest taller es proposen dues sessions: una sobre la “Gestió emocional de les diferències”, on es tractarà des d’un enfocament positiu com rebem a les persones des del punt de vista de la diversitat, ja sigui per procedència, cultura o identitat. L’altra sessió serà el col·loqui “La tècnica amb ulls de dona”. Varien els assajos o els castells que portem a plaça en funció de si hi ha una dona o un home al capdavant? Què aporten les colles universitàries a la realitat de les convencionals? Amb la implicació del públic, Aina Mallol conversarà amb diferents protagonistes per anar donant respostes.

La jornada es tancarà amb la presentació del model de protocol i els materials preparats per les colles a partir del protocol contra l’abús infantil (ASI) definit pels Castellers de Barcelona juntament amb la Fundació Vicky Bernadet. A diferència d’altres jornades impulsades per la CCCC, aquesta és oberta a totes les castelleres i castellers que hi vulguin participar. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la Coordinadora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa