Tornaveu
La XVII Trobada Nacional reunirà més de 500 falconers a Vilanova i la Geltrú

És la gran cita del calendari falconer a Catalunya. La XVII Trobada Nacional de Falcons, dissabte 14 de juliol a Vilanova i la Geltrú, reunirà un any més les onze colles del Principat i la Catalunya Nord que conformen la Federació de Colles de Falcons de Catalunya (FCFC). S’estima que més de 500 falconers es desplaçaran a la capital del Garraf per demostrar la diversitat de construccions presents a cada municipi.

Dues cercaviles simultànies donaran el toc d’inici de la Trobada Nacional. Les colles de Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia i Vilanova d’Espoia participaran en l’anomenada Cercavila de les Neus, que començarà a les 18:00h a la plaça homònima. A la mateixa hora, no gaire lluny d’allí, concretament a la Plaça Soler i Gustems, començarà a desfilar la Cercavila dels Carros amb la presència de les colles de Vilafranca del Penedès, Piera, Castellcir, Riberal i Capellades.

Totes les formacions es trobaran a la Plaça de la Vila (19:00h), on entraran amb una figura caminada. Serà el preludi del moment més esperat de la jornada, l’exhibició falconera de totes les colles participants (19:30). Per tal d’agilitzar les actuacions i oferir una diada més amena, enguany s’han habilitat dos escenaris. Les actuacions acabaran aproximadament a les 21:15h amb la realització d’una construcció simultània de cloenda davant la façana de l’Ajuntament

Més enllà de l’aspecte festiu, les Trobades Nacionals són una oportunitat única per estrènyer llaços entre totes les colles . Amb aquest objectiu, el programa es clourà amb una txaranga del grup This-Tracció, el sopar de germanor a la plaça de les Casernes i les actuacions dels punxadiscos Santa Madrona i Mamba Negra & Serrallonga (23:00h).

20 anys dels Falcons de Vilanova i la Geltrú

La XVII Trobada Nacional està organitzada conjuntament per la FCFC i els Falcons de Vilanova i la Geltrú, que enguany compleixen el vintè aniversari. Per a celebrar aquesta efemèride, l’associació vilanovina desitja recollir totes les experiències viscudes en aquestes dues dècades en un arxiu digital. Per aconseguir-ho, demana la col·laboració d’antics falconers i del conjunt de la ciutadania per a obtenir cartells, tríptics, fotografies i altres materials amb valor històric.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa