Tornaveu
La Fira de Santa Úrsula, activitats lúdiques i de reflexió entorn el fet casteller

La Fira de Santa Úrsula, entre el 16 i el 22 d’octubre, proposa una sèrie d’activitats que la situen com a epicentre del món casteller. Un lema unifica els diversos actes, i és el de “Força, equilibri, valor i seny”, aparegut per primera vegada fa 150 anys dins la cançó coral Los Xiquets de Valls.

Al llarg dels dies de la Fira de Santa Úrsula, a Valls, tindrà lloc el 7è Fòrum Casteller, del qual destaca l’exposició sobre les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí (a la capella del Roser). A més, i seguint en l’aspecte més reflexiu cal destacar que durant el 7è Simposi Casteller de Catalunya es tractarà un tema que en els darrers mesos ha generat debat dins el si de la Coordinació de Colles Castelleres de Catalunya, el dels drets que es deriven de les actuacions castelleres. A més en aquesta tradicional cita de reflexió en el món dels castells, que tindrà lloc dissabte 21 d’octubre a l’edifici cultural del Convent del Carme, es tractarà la incidència de les noves dinàmiques d’assaig en l’evolució del món casteller.

Pel que fa al vessant més festiu, la fira acull una bona representació musical, amb el concert del dissabte 21 a càrrec de Joan Garriga & Galactic Mariatxis. Garriga, actual líder de La Troba Kung-Fú, anteriorment ja va conèixer l’èxit com a exlíder del grup Dusminguet. La gastronomia també serà present al llarg de tota la Fira amb la cuina de km0 de Ramon Martí del restaurant El Llagut, de Tarragona i les tapes castelleres del xef Oriol Carbonell.

Obertura al públic de la plaça interior del Museu Casteller de Catalunya

Durant el cap de setmana s’obrirà al públic la plaça interior del futur Museu Casteller de Catalunya, que avança la seva construcció a bon ritme. Pel que fa a la 7a edició de la FiraCastells els visitants es trobaran amb una vintena d’estands, entre els quals hi haurà expositors d’artesania. A més hi haurà un bon grapat d’estands dedicats a entitats, jocs educatius, llibres i mitjans de comunicació. El migdia del dissabte 21 d’octubre, la Fira Castells comptarà amb un vermut musical en el qual es tastarà el Vermut Casteller del Vermut Miró.

La diada castellera serà possiblement el moment més àlgid, del diumenge 22 al migdia, i comptarà amb les dues colles dels Xiquets de Valls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa