Tornaveu
La Coordinadora de Colles Castelleres, ratificada com a entitat acreditada per la UNESCO

L’Assemblea General de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI) de la Unesco, que se celebra des de dilluns a París, va ratificar ahir la inclusió de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) com a ONG acreditada per la convenció. D’aquesta manera es confirmava definitivament la decisió presa pel Comitè Intergovernamental el desembre passat, a Corea del Sud. La CCCC passa a formar part del grup d’entitats sense ànim de lucre que tenen un paper consultiu per la Unesco pel que fa al desenvolupament de la Convenció del PCI. Juntament amb la CCCC, ahir es va aprovar definitivament la incorporació de 28 entitats més, entre elles l’Smithsonian Institution dels EUA, l’Institut pel PCI de Turquia o l’Associació d’Artistes Folklòrics de Polònia.

La CCCC es converteix en la segona entitat catalana acceptada com a ONG acreditada, després de l’Ens de l’Associacionisme Cultural. Cal recordar que els castells ja van ser inclosos el 2010 en la Llista Representativa del PCI, però el nou paper que assumeix ara la CCCC li permetrà participar activament en debats com ara les mesures de salvaguarda del PCI, l’impacte del turisme i la comercialització, etc.

Des de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat editora de Tornaveu, es felicita a la CCCC. Aquests dies l’expert en PCI, Lluís Garcia Petit participa en l’assemblea en representació de l’Ens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa