Tornaveu
La Catalunya Nord acollirà la 18a Trobada Nacional de Falcons

Les construccions humanes més espectaculars i originals es podran veure el dissabte 28 de setembre a Sant Llorenç de la Salanca, al Rosselló, amb ocasió de la 18 Trobada Nacional de Falcons. L’esdeveniment espera aplegar entre 500 i 600 participants, provinents d’arreu de Catalunya.

Les expressions i el vocabulari castellers –tres de nou, pilar amb folre i manilles, enxaneta o pinya– formen ja part del llenguatge quotidià de la majoria dels catalans i catalanes. No passa el mateix amb els falcons: tot i que ells, com els castellers, també construeixen figures humanes, les seves escales, pilars, pires, pilars, ventalls, piràmides o quadrigues són per a molts paraules desconegudes.

Fer arribar el món dels falcons a un públic més ampli i fer gaudir de l’originalitat i espectacularitat de seves figures és l’objectiu de la Trobada Nacional de Falcons de Catalunya, que en la seva 18a edició arriba a la Catalunya del Nord. L’esdeveniment està organitzat per la colla de falcons d’Aire Nou de Bao, al Rosselló, que celebra enguany el seu 10è aniversari, en col·laboració amb la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.

L’esdeveniment espera reunir entre 500 i 600 persones procedents de les gairebé onze colles de falcons que hi ha actualment. La festa començarà a les 16h amb l’inici de les cercaviles, i a les 17h entraran a la plaça de la Mediateca, on se celebraran les actuacions. El format de les actuacions combina la cercavila, que és on es pot donar màxima expressió a la imaginació i espontaneïtat a l’hora de la realització de figures, com una actuació estàtica, on el tret més important és l’expressió, defensa i difusió d’una manifestació de cultura popular i tradicional.

El programa de la trobada continuarà després amb un aperitiu i un sopar, i acabarà amb concerts i el final de festa a mitjanit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa