Tornaveu
Èxit de la 15a Trobada Nacional de Falcons a Vallbona d’Anoia

Dissabte 14 de maig el municipi de la comarca de l’Anoia ha viscut la 15a Trobada de les onze colles de la Federació Catalana de Falcons. Han destacat l’ambient festiu i una gran organització en una jornada, on la pluja, malgrat les amenaces, ha tingut clemència.

“Al final vam haver d’anar amb certa pressió, ja que el cel amenaçava pluja, però gràcies a la bona organització, no vam perdre ni un minut i la gran figura final es va poder aixecar”, explica Núria Albiol, que ha viscut la seva primera Trobada Nacional de Falcons com a presidenta. L’última figura a què fa referència és a l’estampa conjunta amb què els falcons han acabat la Trobada: cada colla, des d’un punt del camp de futbol de Vallbona d’Anoia ha aixecat una de les seves figures al mateix temps, mentre els grallers de cada colla tocaven tots la mateixa melodia.

D’aquesta manera s’ha arribat al punt més àlgid de la 15a Trobada, que s’ha iniciat a les 16h del dissabte amb una foto de família de totes les colles, per després realitzar una cercavila pels carrers de Vallbona d’Anoia. I com són les cercaviles dels falcons? Una de les particularitats d’aquestes figures que provenen de la tradició txeca del Sokol és que es poden fer pilars que “caminen”. Així que les colles han combinat les figures amb moviment amb dues parades pel poble on les colles ha aixecat les seves figures, en aquest cas estàtiques.

En acabar la cercavila, el camp de futbol ha estat l’escenari on cada colla ha aixecat la seva figura i a mesura que les feien se situaven en un punt del camp. És aleshores quan han començat les intermitències de la pluja. Això no obstant, ha estat una falsa alarma i cada colla ha pogut fer la seva figura i finalment totes s’han alçat alhora, tot mostrant la diversitat de figures dels falcons.

L’Anoia tornarà a viure una jornada falconera el setembre, en la que serà la segona trobada de les quatre colles falconeres de la comarca, i ja es comencen a escalfar els motors per a la propera Trobada que se celebrarà a Piera, amb motiu del vintè aniversari de la colla de falcons local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa