Tornaveu
Els Verds recuperen el tron casteller

Els Castellers de Vilafranca han fonamentat el dotzè triomf al Concurs de Castell amb una arrancada excel·lent, descarregant el 3d10fm, la primera construcció de deu pisos assolida aquesta temporada. Després d’un sotrac en segona ronda, fent llenya amb el 4d10fm, s’han recuperat en la tercera descarregant el 5 de 9 amb folre. Els Verds han aconseguit la victòria gràcies al 4 de 9 carregat in extremis en la quarta ronda.

Aconseguir el 4 de 9 net ha donat molta confiança a la Joves de Valls, que després d’un intent fallit i un altre desmuntat, ha carregat el 2 de 8 net en la tercera ronda, posant-se d’aquesta manera al capdamunt de la classificació. Els diables vermells han segellat una diada magnífica, la millor actuació de la seva història, carregant el 5 de 9 amb folre. Els vallencs han declinat a optar a la victòria en cinquena ronda, en no tenir prou treballat en assajos el 3 d 9 net, que els hauria catapultat a la primera plaça.

La Vella de Valls no ha vist complertes les seves aspiracions. Després d’un inici erràtic, amb les caigudes de la torre de 8 després de carregar-la i l’intent de 4 de 9 net, els de la camisa rosada -perjudicats per les lesions- han optat per una tàctica més conservadora. Gràcies a dos castells bàsics de gamma extra, el 3 i el 4 de 9 amb folre, han pogut assegurar-se el tercer graó del podi.

També mereix una menció destacada la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que han protagonitzat la gran remuntada de la diada. A tall anecdòtic: en tancar la seva actuació els Moixiganguers d’Igualada, els morats encara no havien puntuat, en haver fet llenya amb el 9 de 8 net i el 4 de 9 sense folre. Els d’Alfredo González han enfilat fins a la quarta posició gràcies al 3 i el 4 de 9 amb folre, i gràcies aconseguit carregar la torre de nou amb folre i manilles en la darrera ronda. Amb aquesta última construcció, els Xiquets han entrat a la llista de colles que han assolit un castell de gamma extra aquesta temporada.

En la jornada de dissabte, van imposar-se els Castells de la Vila de Gràcia gràcies a la torre de vuit amb folre (carregada) i el 3 i el 4 de 8 nets.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles León a octubre 06, 2022 | 17:36
    Carles León octubre 06, 2022 | 17:36
    Bona tarda, Els Castellers de la Vila de Gràcia vam guanyar la jornada de dissabte del concurs de castells descarregant el 3d8, el 2d8f i el 4d8. A l'article no diu això. Estaria bé que ho esmenéssiu. Gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa