Tornaveu
Els Falcons mostren la seva diversitat de construccions al Som Cultura Popular

Diverses colles de falcons han inaugurat la temporada el diumenge dia 24 de gener a les 11:45h a l’escenari de l’esplanada del recinte de la Fabra i Coats. Hi ha actuat quatre colles: les de Barcelona, Piera, Capellades i Vallbona d’Anoia. L’actuació ha mostrat la gran diversitat de figures que conformen la disciplina dels Falcons, amb l’originalitat i agilitat que els caracteritza.

La mostra s’ha organitzat per torns, amb una execució de 15 minuts per colla, i unes figures simultànies just abans d’acabar.

Els Falcons de Capellades (faixa color lila) han trencat el gel oferint al públic la primera Pira 5X5, o d’11, descarregada de la seva història, un Molinet amb 3 pilars de 3 central, figura nova i estrenada en aquesta ocasió i un conjunt de Vols: Vol de 4 acompanyat d’1 vol de 3 coronat, i un vol de 3. És important destacar que tot i essent una de les colles més joves, en poc temps ha assolit un nivell molt alt en les seves construccions.

Seguidament, va ser el torn dels Falcons de Barcelona (faixa color vermell) que han entrat amb dues Quadrigues, dos Pilars de 3 i dos Pilars de 2, caminats i han continuat la seva exhibició oferint Tres Planxes i un Ventilador, dues Pires 4X4 simultànies i cinc Piràmides de 3.

Han seguit l’actuació els Falcons de Piera (faixa color vermell) que han mostrat les seves construccions més característiques: la Flor, el Panxa Enlaire, el con amb pilar, i la Roda i els Tancs.

I per finalitzar la part d’exhibició individual, han actuat els Falcons de Vallbona d’Anoia (faixa color blau cel), entrant amb una Escala Caminada, i oferint una Serra de 4 puntes, un Avió de 4 i Avió de 3 simultanis, i la Masia.

Però per acabar les colles han ofert una exhibició simultània, on s’ha pogut veure, una Escala de 7 i una Serra de 5 puntes amb 2 pilars de 3 simultanis centrals (carregat) per part dels Falcons de Capellades; una Serra de 9 puntes, dos Avets de 6 simultanis, cinc Vols de 3 i una Escala de 7 amb dues puntes dels Falcons de Barcelona; la figuereta, un Vano d’Avions, la Sardana i la Doble A dels Falcons de Piera; un Avet, dos Ventalls amb dos ventiladors i una Serra de 4 puntes dels Falcons de Vallbona d’Anoia.

A més de l’actuació, la Federació de Colles de Falcons de Catalunya ha participat en la Mostra Som Cultura Popular: Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona amb un estand informatiu de la Federació, en el que es va donar a conèixer el món dels Falcons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa