Tornaveu
Els Falcons de Vilafranca se superen per Festa Major

Els Falcons de Vilafranca han culminat la seva participació a la Festa Major de Vilafranca del Penedès amb molts èxits. Gràcies a l’esforç i assaig, han portat a plaça major el millor repertori de construccions.

Tot i la polèmica generada per la prohibició del Consell de la Festa Major de poder entrar a plaça el dia 30 d’agost amb el Pilar caminant, els Falcons de Vilafranca han exhibit un bon mostrari de figures durant totes les cercaviles i processons. Fent una mica de resum s’han alçat: tres 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla, tres Escales de 9, dues Escales de 10, setanta-dos Pilars 3, vuit Pilars de 4, nou Pilars de 5, una Pira 5X4, tres Pires 6X5, dues Pires 6X5, una Pira 6X6, quatre Piràmide Drets de 4, dues Piràmide Drets de 5, set Torretes, deu Ventalls (2 pisos) i un Ventall Gran (3 pisos).

Però enguany un dels plats forts de la Festa Major ha estat per una banda carregar novament el Pilar de 6 aixecat per sota, que després de molts anys ha tornat a ser carregat, però que va cedir a l’hora de baixar-lo. Per primera vegada en molts anys el pilar es va alçar d’esquena al balcó dels administradors i al balcó consistorial, com a forma de protesta per la decisió del Consell.

Per altra banda l’actuació del 31 d’agost, el dia dedicat a l’exhibició de Balls i Falcons, també va ser de mèrits atès que enguany els Falcons de Vilafranca han optat no per créixer en alçada sinó en volum, doblant la gran majoria de les figures, i obligant a disposar d’un molt bon moment físic dels components, ja que doblar figures d’aquesta dificultat és un mèrit. A diferència d’altres anys es va realitzar l’actuació a terra, davant de l’ajuntament, ja que dalt de l’entarimat no hi cabien les construccions previstes. En aquesta actuació es va poder veure una Escala de 10, deu Pilars de 3 amb tombarelles, dues Pires 6X5 simultànies, dues Torretes Simultànies, dues Piràmides Drets de 5 simultànies, dos 3 de 6 simultanis i finalitzant amb un Ventall Gros (4 pisos) flanquejat per un Ventall Gran (3 pisos) i per Ventalls (2 pisos).

Els membres de la colla afirmen que ha estat una Festa Major de màxims i que cada cop tenen més clar que el límit es pot superar, sempre amb esforç, constància i assaig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa