Tornaveu
Els Falcons de Barcelona portaran les seves figures a Bèlgica

L’actuació de la colla serà els dies 24, 25 i 26 de juliol en el marc del Festival de música Sfinks de Bèlgica, que acull una bona representació de música de les diferents cultures del món, amb activitats paral·leles que mostren la diversitat de tradicions i espectacles.

Els darrers anys el festival ha convidat colles de castellers de Barcelona, com els Castellers de la Sagrada Família. Enguany cap colla castellera de la ciutat hi podia assistir. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), a través del Servei de Cultura Popular, va proposar la participació dels falcons de Barcelona, que va ser ben vista pels organitzadors del festival. “Volem aportar algunes de les nostres grans figures, algunes de les quals les portem molt assajades, ja que les vam mostrar a la Trobada Nacional de Colles de Falcons [celebrada el dissabte 11 de juliol a Vilafranca del Penedès]”, comenta Jordi Cercòs Lavandeiro, vicepresident de la colla de falcons barcelonina.

Si bé l’horari està per confirmar, cadascun dels tres dies els falcons de Barcelona faran una actuació de 30 minuts. La participació dels falcons, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l’ICUB, juntament amb el Festival Sfinks.

Un estiu mot internacional

Aquesta no serà l’única actuació internacional dels Falcons de Barcelona, ja que actauran dins l’Aplec Internacional que se celebrarà del 7 al 9 d’agost a Torí. Com és habitual, Adifolk organitza aquesta activitat un cop a l’any a algun racó del món per portar una mostra de colles i formacions de cultura popular catalana que ofereixen actuacions a les ciutats amfitriones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa