Tornaveu
El Concurs de Castells de Tarragona s’ajorna fins al 2022

El XXVIII Concurs de Castells se celebrarà l’any 2022 perquè, més enllà de qüestions organitzatives, “des de l’organització i des de la pròpia realitat de les colles, s’espera que el 2021 sigui l’any de la represa de l’activitat castellera i que aquesta pugui fer-se de manera tranquil·la, sense afegir-hi l’incentiu del Concurs”, segons va apuntar l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

La decisió s’ha consensuat entre l’Ajuntament de Torredembarra (que acull el Concurs de Colles de 7), així com a les colles, la Coordinadora, entitats i institucions col·laboradores.

L’ajornament del concurs no vol dir que enguany no hi hagi castells, ben al contrari: des de l’Ajuntament insisteixen en la voluntat que el Concurs segueixi viu en tot moment i, especialment, durant les jornades en què s’havia de fer, coincidint amb les festes de Santa Tecla.

Per això, en aquelles dates, i en el marc de la Biennal Concurs de Castells de Tarragona, se celebraran un seguit d’actes, oberts a tota la ciutadania i al conjunt del món casteller, principalment en espais a l’aire lliure i segurs, sempre tenint en compte les limitacions i les mesures de protecció que la situació sanitària imposa.

Alguns d’aquests actes previstos –que s’aniran concretant més endavant–, són l’estrena d’un documental sobre el “Concurs del Segle” de 1970, dirigit per la tarragonina Maria Roig; la presentació d’un espectacle familiar de producció pròpia sobre els valors castellers; la celebració del 10è aniversari de la proclamació per la UNESCO dels Castells Patrimoni de la Humanitat; l’edició d’un llibre sobre la presència de la dona en aquest món, o la presentació i projecció de la pel·lícula en 360º rodada durant el Concurs del 2018. També es faran visites guiades a l’entorn del Concurs que contemplen els aspectes estrictament castellers amb l’afegit d’un recorregut per l’espai que de manera continuada ha acollit l’esdeveniment, l’antiga plaça de braus, actual Tarraco Arena.

Un seguit d’actes per reivindicar l’esperit del Concurs i la capitalitat castellera de Tarragona i mantenir viva la il·lusió fins a l’any 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa